Hlavní obsah

Kulturní léto v Železném 2016

Novinky, Martin Habáň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obec Železné se v posledních letech pořádá pro své obyvatele a pro zájemce z širokého okolí spoustu kulturních, společenských a sportovních aktivit.

Foto: Obec Železné

Pozvánka na akci "Výtvarné léto v Železném"

Článek

Na veškerých výše uvedených aktivitách se podílí také místní organizace, např. volnočasové Centrum Ráček, Klub přátel výtvarného umění a Hasičský sbor Železné.

Jak řekl starosta obce Radomír Pavlíček (STAN / Starostové pro Jižní Moravu), v letošním roce jsme byly významné aktivity pořádané od května do září sjednoceny do jednoho projektu s názvem Kulturní léto v Železném 2016. V této tradici tu chtějí pokračovat i v příštích letech.

Z již uskutečněných akcí je na místě se zmínit o již tradičně pořádaných akcích, např. Týden rodin, divadelní vystoupení, Rekonstrukci bitvy z Americké občanské války, Bigbítové noci, Výstava obrazů Marie Ochrymčukové a další.

Jednou z největších akcí je salón s názvem Výtvarné léto, jehož se pravidelně zúčastňuje stovka výtvarníků z celé České republiky. Vernisáž se koná v sobotu 6. srpna od 17 hodin, v kulturním programu vystoupí skupina Old Boys Poutníci. Výstava potrvá do 28. srpna a to každý den mimo pondělí od 14 do 17.30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám