Hlavní obsah

Kulinářský týden s Ditou Pecháčkovou se v Industrial Cafe v Ostravě vydařil

Novinky, Josef Zajíc

V malé kavárničce INDUSTRIAL Cafe proběhl Kulinářský týden s Ditou Pecháčkovou, která se akce ve čtvrtek 29. listopadu osobně zúčastnila. Charismatická Dita si s chutí povídala o jídle a o své ojedinělé kuchařce s názvem Deník Dity P.

Foto: Petr Kiška

Dita Pecháčková, autorka kuchařky: Deník Dity P. 29.11.2012

Článek

INDUSTRIAL Cafe přivítalo Ditu Pecháčkovou, někdejší food direktorku časopisu Apetit a současnou šéfredaktorku časopisu Albert, na Čaji o páté v rámci Kulinářského týdne. Současně podepisovala svoji první kuchařku pod názvem Deník Dity P.

"Velmi osobní přístup k jídlu a vaření se intimně promítnul právě do této publikace. Ano, je to kuchařka, s kterou budou ženy, které si ji zakoupí, vařit s láskou. Na této kuchařce se určitě vrstva prachu neusadí. Nádherné fotografie, osobní vyprávění a vzpomínky na svůj život provází recepty dobrot," hodnotí knihu Dity Pecháčkové manažerka INDUSTRIAL Gallery Mgr.Art. Hana Mikulenková

Dita Pecháčková se narodila bez chuti k jídlu. Toto stigma překonala. Svou vášeň pro vaření a jídlo praktikuje již od pěti let.

K počátkům této vášně se autorka vyjádřila: "Moje láska k jídlu začala u babiček. Vlastně se dá říci, že láska prochází žaludkem. Když v rodině chceme vyjádřit city tomu druhému, tak mu uvaříme. Takže já i sestra jsme vždycky dostávaly to nejlepší a ve velkorysém pojetí. Všechno to jsem se snažila vměstnat do své první kuchařské knihy," konstatovala Dita Pecháčková.

INDUSTRIAL Cafe na Zahradní ulici v Ostravě má filozofii o návratu k poctivosti a noblese. Profiluje se svými poctivě připravenými dorty a po setkání s autorkou kuchařky Deník Dity P. zařadí do svého menu i dobroty z této knihy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám