Hlavní obsah

Krupkou prošel lampionový průvod

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V předvečer listopadového Dne boje za svobodu a demokracii si v Krupce připomněli jeho stále živý odkaz lampionovým průvodem, který uspořádalo místní sdružení Krupka naše město

Foto: KRUPKA NAŠE MĚSTO

Lampionový průvod v Krupce

Článek

I přes nepřízeň počasí se na Mariánském náměstí sešla početná skupina dětí, jejich rodičů, babiček a dědečků, aby se všichni po krátkém přivítání vydali do potemnělých uliček vstříc Libušínu, kde byl cíl průvodu.

„V kostele sv. Anny jsme si vyslechli přednášku krupské historičky a archivářky Nikoly Růžičkové o bohaté historii tohoto svatostánku a společně si zazpívali. Děti se už nemohly dočkat, až si budou moct projít stezku odvahy, na jejímž konci na ně čekala sladká odměna", přiblížil připravený doprovodný program lídr sdružení KRUPKA NAŠE MĚSTO Tomáš Liška.

Příjemná akce byla zakončena opečením buřtů a sousedským povídáním. „Celým večerem se nesla dobrá nálada, dětské úsměvy a vzájemné souznění. Za všechny organizátory přeji všem krásný předvánoční Advent, který se nezadržitelně blíží", doplnil Tomáš Liška.

Již nyní se příznivci podobných akcí mohou těšit nejen na příští ročník lampionového průvodu, ale také na další akce, které v Krupce organizátoři průvodu připravují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám