Hlavní obsah

Krupka se představuje na výstavě v teplickém obchodním centru

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájemci o minulost, současnost i budoucnost Krupky mohou od začátku května v teplickém obchodním centru Galerie shlédnout výstavu o památkách a zajímavostech tohoto podkrušnohorského hornického města.

Foto: Archiv MěÚ Krupka

Expozice o Krupce v teplickém OC Galerie je k vidění do 26. května

Článek

Expozice přibližuje široké veřejnosti jak cenné pamětihodnosti, které nám zanechali naši předci, tak také plány, které v Krupce připravují do budoucna, a je třeba říci, že mnoho těchto plánů je již uváděno v život konkrétními kroky.

„Výstava představuje všem potenciálním návštěvníkům Krupky naše aktivity, zajímavosti a památky, z nichž některé jsou také v nominaci na světový seznam UNESCO. Zájemci se také mohou dozvědět o projektu ArchaeoMontan, kterého se naše město účastní. V jeho rámci a za významné finanční spoluúčasti Evropské unie stavíme v samém srdci naší městské památkové zóny nové informační centrum a v horském terénu nad Krupkou naučnou stezku se dvěma okruhy,” uvedl k výstavě tajemník Městského úřadu Krupka František Růžička.

Panely instalované v prvním patře OC Galerie tak představují například štolu Starý Martin, místní Hasičské muzeum, kapli sv. Wolfganga na samém hřebeni Krušných hor nebo dvousedačkovou lanovou dráhu, která všechny zájemce sveze z Krupky - Bohosudova až na Komáří vížku.

„Rád bych poděkoval vedení obchodního centra Galerie, že nám umožnilo představit Krupku veřejnosti ve svých prostorách, jakož i pracovnici našeho městského úřadu paní Lence Navrátilové za přípravu a realizaci této výstavy,” doplnil František Růžička.

Výstava bude v OC Galerie trvat do pátku 26. května. Pokud zájemci o krupskou minulost i současnost nestihnou expozici navštívit do uvedeného termínu, mohou Krupku navštívit osobně a vše vidět na vlastní oči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám