Hlavní obsah

Kroměřížským seniorům pomáhá s nákupy nová služba, město přijalo už více než sto žádostí

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na seniory a zdravotně postižené lidi, které nemoc ohrožuje nejvíc, nejcitelněji dopadají opatření přijatá pro zamezení šíření nákazy koronavirem. Město Znojmo spolu s dalšími partnery proto těmto lidem pomáhá se zajištěním nákupu základních potravin, léků a drogistických potřeb.

Foto: Město Kroměříž

Článek

„Mám velkou radost z toho, že službu lidé využívají a že si ji pochvalují,“ uvedl místostarosta Vít Peštuka.

Zdeňka Chalupová si nákup prostřednictvím města objednává pravidelně. „Jsem s touto službou velice spokojená,“ uvedla Chalupová. Pozitivní zkušenosti má i další Kroměřížanka Zdeňka Keslová. „Všechno proběhlo v naprostém pořádku,“ řekla.

„Podobně se vyjadřují i další senioři,“ dodal Vratislav Snídal z radničního odboru sociálních věcí a zdravotnictví, který je jednou z osob, jež nákupy seniorům zprostředkovávají.

Senioři a zdravotně postižení lidé, kteří nemají možnost zajistit si sami základní nákup, si mohou v pracovní dny od 8 do 15 hodin zavolat na číslo 720 744 884. Od 18. března, kdy město službu spustilo, přijalo již více než stovku telefonátů.

Nakupovány jsou základní potraviny, drogistické potřeby, léky a zdravotnické potřeby do částky 500 korun na osobu. Zajištění nákupu a dovoz je bezplatné, hradí se pouze hodnota nákupu, Služba je zřízena pro občany města Kroměříže a jeho místních částí. Připravilo ji město Kroměříž ve spolupráci s Arcibiskupským gymnáziem v Kroměříži a obecně prospěšnou společností ADRA.

Reklama

Výběr článků

Načítám