Hlavní obsah

Krnovská nemocnice slavnostně otevřela novou budovu

Novinky, Eliška Šťastná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lepší zázemí a větší komfort čekají na návštěvníky nové lékárny a pacienty přilehlých ordinací v krnovské nemocnici. Do provozu je v úterý 5. listopadu slavnostně uvedli ředitel nemocnice Ladislav Václavec spolu se zástupci města a kraje.

Foto: Jiří Krušina

Slavnostní otevření nové lékárny.

Článek

„O nové lékárně jsme začali nahlas uvažovat před šesti lety. Vedlo nás k tomu několik důvodů. Prvním z nich bylo nedostačující zázemí pro zaměstnance lékárny včetně malých skladovacích prostor. Druhým a hlavním důvodem byl kapacitně omezený prostor pro samotné klienty naší lékárny,“ sdělil ředitel nemocnice Ladislav Václavec.

Stavbu a vybavení nové budovy financoval Moravskoslezský kraj, celkem za ni zaplatil 68,1 milionu korun. „Aby zdravotnické zařízení mohlo poskytovat péči na co nejlepší úrovni, potřebuje nejen erudovaný personál, ale také kvalitní zázemí pro personál a samotné pacienty,“ uvedl hejtman Ivo Vondrák.

Novou budovu budou kromě lékárníků využívat také pacienti onkologické ambulance a metabolického centra, které nově sídlí v prvním podlaží. „Jsem přesvědčen, že se naši pacienti budou v nových prostorách cítit komfortněji,“ uvedl primář onkologie Jiří Šupík s tím, že prostředí je jedním z důležitých faktorů léčby.

Obě ordinace nemocnice dovybavila tak, aby mohly pacientům poskytovat co nejlepší péči. „Do nových prostor se těšíme, jelikož nejen nám, ale i pacientům zajistí dostatečné zázemí,“ pochválil si primář metabolického centra Lukáš Burda.

S místem, které se po přesunu obou ambulancí do nové budovy uvolnilo, už má nemocnice své plány. Původní lékárnu nahradí bistro a do dosavadních prostor metabolického centra se přestěhuje psychiatrická ordinace.

Realizaci stavby umožnilo zastupitelstvo města Krnova darováním pozemku, na kterém budova stojí. „Krnovská nemocnice je jednou z klíčových institucí v našem městě a regionu. Bezplatný převod pozemku městským zastupitelstvem na kraj, který zafinancoval stavbu této moderní budovy, považuji za samozřejmost,“ uzavřel starosta Tomáš Hradil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám