Hlavní obsah

Krkonošská noční Stezka korunami stromů je zábavná i poučná

Novinky, Táňa Pikartová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní noční les je plný tajemna a zvuků. Děti spolu s dospělými ho mohou na krkonošské stezce v Janských Lázních nyní prozkoumávat každou středu po boku zkušeného průvodce.

Foto: Miloš Šálek

Krkonošská Stezka korunami stromů je výjimečná stavba oceněná v loňském roce titulem Stavba roku Královehradeckého kraje.

Článek

Série šesti nočních prohlídek, které jsou vedené hravou a soutěživou formou, odstartovala ve středu 6. února a opakovat se bude každý další týden až do poloviny března.

„Noční prohlídky měly u návštěvníků v minulém roce velký úspěch, rozhodli jsme se je proto letos v období jarních prázdnin zopakovat. Lidé oceňují unikátnost zážitku a také odborný výklad průvodce. Dozví se mnoho zajímavostí o nočním lese i zvířatech. Prohlídky jsou navíc vedené hravou formou, takže se hodí i pro děti,“ informovala Marie Jarkovská, ředitelka Stezky korunami stromů Krkonoše.

Noční prohlídky nabízí unikátní zkušenost a zážitky z nočního lesa, kde návštěvníci poznávají zvířata podle očí, srsti a zvuků. Od zasvěceného průvodce se dozvědí, v čem je příroda Krkonoš jedinečná, poznají řadu živočichů i rostlin, které nikde jinde nenajdou, a pokud chtějí, stanou se součástí lesního života.

První prohlídkový okruhu stezky prochází druhově pestrým lesem, kde nechybí ani infotabulky připomínající život zvěře i lesa. Pak následuje unikátní podzemní jeskyně s výjimečnou edukační expozicí o půdě, o jedinečnosti krkonošské přírody doslova od kořenů až po jejich koruny.

Krkonošská Stezka korunami stromů je skutečně výjimečná i architektonicky. Zvítězila v roce 2018 jako Stavba roku Královehradeckého kraje. Za první rok své existence se s více než 330 tisíci návštěvníky zařadila mezi nejnavštěvovanější atrakce severních a východních Čech.

Z podzemí během procházky návštěvníci vystoupají po bezbariérové trase až do výšky téměř 43 metrů. Zážitky pak pokračují díky jedinečným výhledům na okolní přírodu uprostřed šumění lesa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám