Hlavní obsah

Krkonoše hostily Mezinárodní soutěž Horské služby

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořadí již XXXVI. ročník Mezinárodní soutěže Horské služby se konal od 3. do 6. dubna ve Špindlerově Mlýně. Soutěž je zároveň memoriálem Jana Messnera a Štefana Spusty, záchranářů Horské služby, kteří zahynuli v roce 1975 při záchranné akci na Sněžce.

Foto: HS ČR

Ilustrační foto

Článek

"Dvoučlenná družstva, kterých bylo dvacet jedna, reprezentovala jednotlivé oblasti Horské služby v ČR, byli zde i záchranáři ze Slovenska a Polska,“ uvedl k akci Adolf Klepš, náčelník HS Krkonoše.

Soutěž byla rozdělená do dvou závodních dnů. První den proběhla tzv. fyzická etapa, dlouhá zhruba 24 kilometrů, která obsahovala dvě rychlostní zkoušky – první do kopce, druhá pak jako obří slalom dvojic. První místo obsadili Stanislav Kabeš a Tomáš Plíva z HS Krušné hory.

Druhý den se uskutečnila technická část, která sestávala z obřího slalomu dvojic a obřího slalomu dvojic se svozným prostředkem. "Závodníci museli rovněž ošetřit úraz a svézt zraněného v časovém limitu," dodal Klepš. Palma vítězství tentokrát patřila domácímu týmu ve složení Miloslav Rousek a Michal Štantejský. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám