Hlavní obsah

Křivoklát připomene historické období spojeném s královskou mocí i vznik Československé republiky.

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pocta tradicím první republiky na hradě Křivoklát. Program připravený správou hradu Křivoklát připomene atmosféru po vzniku Československa. Věnuje se nejen historickému období spojeném s královskou mocí, ale obsahuje i období vzniku Československé republiky.

Foto: hrad Křivoklát
Článek

U příležitosti 100. výročí založení Československé republiky zařazuje hrad Křivoklát mezi své prohlídky speciální edukační program Česká státnost, který je určen především pro mateřské i základní školy.

Období královské moci bude nastíněno během prohlídky nejstarších částí hradu. Druhou část prohlídky, která je zaměřena na vznik Československa a státní symboly, tvoří výstava Můj stát. Součástí programu jsou hádanky, hry a úkoly.

„V pondělí 28. října budou kromě klasických prohlídkových okruhů i speciální prohlídky zaměřené na českou státnost. Je to náš edukační program, který zapojí dospělé i děti. Věnuje se nejen historickému období spojeném s královskou mocí, ale obsahuje i období vzniku Československé republiky. V rámci těchto prohlídek se probírají i státní symboly a některé otázky směřují až do současnosti,“ uvedla Mgr. Alena Jakšová ze správy státního hradu Křivoklát.

„Od 11 hodin bude hrát kapela Kamarádi starý řeky, ve 13 hodin proběhne slavnostní akt a program pak bude pokračovat s kapelou Starej pán. Z organizačních důvodů bohužel nebudou veteráni hojně zastoupeni a návštěvníci pravděpodobně uvidí jen pár meziválečných motocyklů. Dobové stánky nabídnou různé dobroty a k zakoupení budou např. i ruční tepané šperky,“ dodala Mgr. Alena Jakšová.

Reklama

Výběr článků

Načítám