Hlavní obsah

Kriminalisté vyšetřují sérii loupeží, podezřívají jednoho pachatele

Novinky, Jaroslav Beneš

Pražští kriminalisté vyšetřují tři případy loupeží, ze kterých podezřívají jednoho pachatele. Policisté nyní prosí veřejnost o pomoc při pátrání.

Foto: Policie ČR

Hledaný muž

Článek

První loupežné přepadení se stalo ve čtvrtek 7. března patnáct minut po osmé hodině večer v Praze 4 v prodejně potravin v ulici Borovanská. Asi pětadvacetiletý, 180 cm vysoký, ukrajinsky hovořící muž vešel do obchodu, došel k pokladně a pod pohrůžkou střelné zbraně donutil prodavačku k vydání finanční hotovosti. Lupič byl úspěšný, žena mu v obavě o svůj život peníze vydala.

Druhé přepadení se stalo v ten samý den dvacet minut před dvaadvacátou hodinou na ulici Československého Exilu na zastávce městské hromadné dopravy Pavelkova. Tato zastávka je od místa prvního přepadení vzdálena pouze několik stovek metrů. Tentokrát byl přepaden mladík sedící na zastávce, který pod pohrůžkou namířené střelné zbraně vydal neznámému pachateli stejného popisu jako v předchozím případě mobilní telefon. 

Třetí a zatím poslední přepadení se odehrálo 10. dubna v půl jedenácté večer v prodejně potravin na ulici Antala Staška. Neznámý pachatel tu ohrožoval prodavačku nožem a střelnou zbraní a žádal vydání finanční hotovosti. Prodavačka muži vyhověla a vydala mu hotovost v řádu několika tisíců korun. V tomto případě byl pachatel maskovaný, i přesto se kriminalisté domnívají, že má na svědomí i dvě předešlá přepadení.

"V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli za trestný čin loupeže trest odnětí svobody až na deset,'' uvedl tiskový mluvčí pražských policistů Jan Daněk. 

Při žádném připadení nebyl nikdo zraněn. Nyní kriminalisté po neznámém muži, který je na obrázku a hovoří s ukrajinským přízvukem, intenzivně pátrají. Pokud muže na obrázku poznáváte, kontaktujte policii na tísňové lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám