Hlavní obsah

Kriminalisté šli v Kralupech najisto, dopadli dealery pervitinu i zloděje aut a motocyklů

Novinky, Martin Tlustý

Hned tři dealeři pervitinu, jakož i zloději motorových vozidel, skončili za katrem. Mělničtí kriminalisté sledovali povedený trojlístek už několik měsíců - k dopadení pachatelů zvolili v Kralupech nad Vltavou druhý červnový čtvrtek za ranního kuropění.

Foto: Martin Tlustý

V tomto objektu v kralupské čtvrti Lobeček kriminálka ve čtvrtek 14. června nad ránem provedla vskutku důkladnou razii.

Článek

Jak k zásahu uvedl tiskový mluvčí mělnické policie Václav Tichý, „během zásahu byli zadrženi tři muži ve věku 36, 45 a 63 let. Tito dealeři stihli, a to minimálně od konce minulého roku, prodat pervitin za desítky tisíc korun.“

Doslova tradiční specializací povedené trojice však byly krádeže motorových vozidel. To ostatně potvrdily vzápětí provedené domovní prohlídky, během kterých kriminalisté objevili jak odcizená osobní auta, tak motorky.

U prostředního z mužů vědí kriminalisté také o dalším deliktu - počátkem června po Kralupech velmi důrazně naháněl 28letého mužekvůli údajně nevyřízeným účtům, a to se zbraní v ruce.

Tichý dále uvedl, „trojice byla obviněna z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za což všem aktérům hrozí mnohaleté pobyty za mřížemi. Pětačtyřicátník byl ještě navíc obviněn z trestného činu nebezpečného vyhrožování.“

Trojice obviněných byla na základě rozhodnutí Okresního soudu v Mělníku eskortována do vazební věznice.

Budova, ve které kriminalisté primárně zasahovali, se nachází v ulici U Jeslí v kralupském Lobečku vedle bývalého klubu mládeže. Jednoposchoďová budova, ve které je i malá neoficiální autodílna, je dlouhá léta majetkem nejstaršího z obviněných. V současné době je na ni vyhlášena exekuce.

Reklama

Výběr článků

Načítám