Hlavní obsah

Kriminalisté rozbili gang výrobců a distributorů pervitinu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizovanou skupinu čtyř osob, která vyráběla a distribuovala pervitin nejenom ve Zlínském kraji, rozkryli v uplynulém týdnu zlínští krajští kriminalisté.

Foto: Policie ČR
Článek

„Čtveřici mužů obvinili ze zvlášť závažného zločinu na úseku toxikomanie. Hlavního organizátora z Olomoucka stíhají vazebně, proti ostatním obviněným vedou trestní stíháni na svobodě a hrozí jim až desetiletý pobyt za mřížemi,“ sdělila ve středu 27. září policejní mluvčí Lenka Javorková.

V policejních celách skončilo pět osob, čtyři muži a jedna žena, ve věku od 28 do 45 let, přičemž na čtyřiačtyřicetiletého muže z Uherskobrodska kriminalisté kvůli jeho předchozí kriminální minulosti povolali Zásahovou jednotku z Brna, zbývající členy skupiny zadrželi policisté ze zlínského krajského ředitelství.

„Na pětačtyřicetiletého vůdce skupiny z Olomoucka podali kriminalisté podnět na návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval, a koncem minulého týdne jsme obviněného eskortovali do vazební věznice, ostatní obviněné jsme propustili na svobodu. Ženu, která byla také zadržena, policisté po několika hodinách propustili, protože se podezření, že byla do skupiny výrobců a distributorů zapojena, nepotvrdilo,“ sdělila další podrobnosti policejní mluvčí. 

„Obvinění vařili pervitin převážně v objektu v obci na Hodonínsku, pro určitou část výroby používali lakýrnu, aby zakryli zápach typický pro výrobu psychotropní látky. Část vyrobené drogy měli pro svoji potřebu, část distribuovali nejenom ve Zlínském kraji, ale i Jihomoravském a dalších krajích,“ popsala jejich činnost policistka.   

Kriminalisté dosud skupině prokázali, že od jara letošního roku vyrobila až 400 g pervitinu, přesné množství a na jakou částku si obvinění výrobou a distribucí přišli, je předmětem dalšího šetření.

V rámci třídenní akce provedli kriminalisté tři domovní prohlídky a jednu prohlídku nebytových prostor. Zajistili zařízení určené k výrobě psychotropních látek, laboratorní vybavení, velké množství chemických látek a také hotový pervitin.

„Při akci jsme spolupracovali i s příslušníky Hasičského záchranného sboru Jihomoravského a Olomouckého kraje a využili jejich mobilní chemické laboratoře k identifikaci a odvozu nebezpečných látek, které kriminalisté při domovních prohlídkách našli,“ řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Případ výroby a distribuce drog měli krajští kriminalisté dlouhodobě rozpracovaný a akci, která probíhala ve Zlínském, Jihomoravském a Olomouckém kraji, spustili v uplynulém týdnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám