Hlavní obsah

Kriminalisté našli ukradenou Škodu Superb a vrátili ji majiteli

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.
Aktualizováno

Škodu Superb za víc než 800 tisíc korun, ukradenou v pátek 19. ledna ve Valašském Meziříčí, vypátrali a vrátili kriminalisté tento týden uživateli. O krádeži informovaly Novinky.cz 23. ledna.

Článek

„Kriminalisté zajistili i pachatele a obvinili ho z trestného činu krádež, za který mu hrozí až osmileté vězení,“ informoval v pátek 9. února policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Zloděj před třemi týdny využil příležitosti, kdy uživatel vozidla nechal klíče v bundě v šatně tělocvičny a šel sportovat. Poté se zmocnil auta a odjel s ním. K dopadení šestačtyřicetiletého pachatele z Frýdku-Místku přivedly kriminalisty informace občanů a také jejich reakce na zveřejněný obrazový materiál.

„V úterý 6. února ráno spadla klec. Zloděje zadrželi v okrese Nový Jičín a události nabraly spád. Několikrát odsouzený muž za majetkovou trestnou činnost doznal, že vozidlo je stále v jeho držení. Po celou dobu jej parkoval na několika sídlištích ve městech u hranic s Polskem. Ještě v úterý si Superb v neporušeném stavu převzal původní uživatel,“ sdělil mluvčí.

Policejní komisař hned v úterý zadrženého obvinil z trestného činu krádež. „Muž při výslechu uvedl, že ke krádeži vozidla došlo dosti náhodně. Jeho úmyslem při vstupu do šaten u tělocvičny byla potřeba něco ukrást. Že ale najde v prvních kapsách klíče od tak hodnotného vozidla, to nečekal. Auto potom chvíli užíval, nepotřebné věci ale vyhodil. Vozidlo se pokoušel i prodat, jenže neuspěl,“ uvedl Vladislav Malcharczik.

Kriminalisté děkují za podané informace, které jim napomohly k dopadení pachatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám