Hlavní obsah

Kriminalisté dopadli dealera pervitinu, hrozí mu až pětileté vězení

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Roční práce vsetínských kriminalistů vedla k obvinění pětadvacetiletého muže z prodeje pervitinu. U soudu mu hrozí až pětileté vězení. Informaci v pondělí 27. března oznámil policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Článek

Kriminalisté trpělivě sbírali informace o prodejci pervitinu na území města Valašské Meziříčí.

„Místní muž se do jejich hledáčku dostal už na začátku loňského roku. Policisté postupně zjistili čtrnáct osob, se kterými mladík uzavíral své obchody. Jednalo se o jedenáct mužů a tři ženy ve věku od 22 do 31 let z různých míst okresu Vsetín, ale našli se i kupci z několika měst Moravskoslezského kraje. Muž prodával pervitin od loňského ledna do letošního února svým přátelům a osobám, které znal. Veškeré obchody probíhaly na různých místech Valašského Meziříčí. Šlo o desítky případů prodeje pervitinu v dávkách od 0,1 gramu až po několikagramové množství. Cena byla závislá na množství odebraného pervitinu, od 300 Kč za 0,1 gramu až po 1200 korun za gram. Utržené peníze dealer užil pro svou potřebu a na koupi dalšího pervitinu,“ sdělil policista.

Obviněním muže z trestného nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, které si převzal z rukou policejního komisaře minulý týden ve středu, ale práce kriminalistů nekončí. „Dále zjišťují informace, které by je dovedly k dalším osobám, jimž dealer prodával pervitin, a k osobě, která mu pervitin poskytovala,“ uzavřel Vladislav Malcharczik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám