Hlavní obsah

Krávu ze sklepa vyprostili přivolaní hasiči

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krávu, která se v neděli 19. listopadu propadla ze stodoly do sklepa hospodářského stavení v Bánově na Uherskobrodsku, vysvobodili ze zajetí přivolaní hasiči. Informoval o tom Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

Foto: HZS Zlínského kraje

Vyprošťování krávy ze sklepa.

Článek

„Oznamovatel operačnímu středisku krajských hasičů krátce po jedenácté hodině dopolední sdělil, že kráva se odvázala a při pohybu po stodole se dostala na dřevěnou konstrukci, která její váhu neunesla. Zvíře se propadlo do sklepních prostor, ze kterých ji bylo nutné co nejdříve vyprostit,“ sdělil mluvčí hasičů.

Na místo proto ihned vyjeli profesionální hasiči z Uherského Brodu a také jednotka dobrovolných hasičů z Bánova. „Protože nebylo možné v prostoru ustavit jeřáb, velitel zásahu povolal technický kontejner ze stanice Zlín a majitel si mezitím zajistil veterináře. Hasiči potom během hodiny s pomocí popruhů a nakladače krávu vyprostili a předali do péče zvěrolékaře,“ popsal jejich zásah Pavel Řezníček. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám