Hlavní obsah

Krásné ježibaby ovládly Sušici

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 17. ročník populárního Sletu ježibab uspořádali studenti sušického gymnázia, tentokráte na Fufernách s bohatým programem.

Foto: Jan Kaše

Sen mnoha mužů - být obklíčen krásnými čarodějnicemi

Článek

V úterý 30. dubna se uskutečnil v Sušici tradiční Slet ježibab, který pravidelně pořádají studenti zdejšího gymnázia.

Průvod ježibab a čarodějů za zvuků bubnů nejprve prošel Sušicí, aby se posléze vynořil na Fufernách, které jsou známou relaxační zónou pro dospělé a děti. Již samotný příchod vzbudil pozornost především těch nejmenších.

Kvarta gymnázia secvičila zajímavé taneční vystoupení, doprovázené tajemnou hudbou. A jak to u ježibab bývá zvykem, nešlo o žádné společenské a noblesní tance, ale pořádné divoké reje. Svou úlohu perfektně zvládla i mužská část.

Poté tanečníci udělali půlkruh a nejstarší ježibaba zažehla plamen. Výkon všech účastníků ocenilo publikum velkým potleskem.

Tím ovšem celá akce rozhodně neskončila. Ve výborné náladě nastoupily děti z mateřské školy, samozřejmě také oděné do kostýmů ježibab a čarodějů. S velkým nasazením předvedly tanec, při němž nechyběly úžasné a nádherné pohybové kreace. Vynikajícím způsobem také zacházely se svým hlavními nástroji -  košťaty.

Organizátoři rovněž připravili soutěže, jako například skákání v pytli, slalom s míčkem na lžičce, házení dřevěných kroužků na tyčku a mnoho dalších.

Dospělí se mohli nechat očarovat krásnými čarodějkami, které ve stánku nabízely různé druhy lektvarů.

Samozřejmě nechyběl ani hudební doprovod, o který se postarala skupina Orchidea, volba miss čarodějnice a vystoupení skupiny historického šermu.

Pořadatelům je třeba vyslovit velkou pochvalu, neboť na této akci, která přilákala stovky lidí, nechyběla výborná nálada, pohoda a bezprostřednost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám