Hlavní obsah

Krásná malířka ohromuje (nejen) svými obrazy

Novinky, Lenka Žáčková

Talentovaná a navíc krásná malířka Dagmar Jihlavcová vystavovala své převážně abstraktní obrazy v Krumlovském mlýně v Českém Krumlově a sklidila zasloužené uznání všech přítomných.

Foto: Archiv Dagmar Jihlavcové

Malířka Dagmar Jihlavcová

Článek

Malířka se rozhodla tisknout své obrazy na látky a šít z nich oděvy. V budoucnu by si chtěla založit i vlastní značku, na vernisáži představila také své modely. Jeden z nich předváděla herečka Míša Sejnová, které padl jako ulitý.

„Jsem z tohoto nápadu nadšená. Mám sice svou oblíbenou značku oblečení, ale když někde na akci potkám ženu třeba se stejnými kalhotami, nejsem dvakrát nadšená. Takhle vím, že od Dáši mám originál a nikoho v ničem podobném nepotkám. A to se mi líbí,“ nadšeně komentovala nápad své kamarádky, kterou jako tvořitelku abstraktního umění velice uznává, jelikož sama prý malovat vůbec neumí.

V roli moderátora se objevil Miroslav Šimůnek, který stále žertoval, ale současně také skládal poctu své nadané kamarádce a dokonce prozradil i to, že Dagmar občas maluje své obrazy úplně nahá. A je to pravděpodobně dáno tím, že k úspěšnosti vede cesta lišící se od těch zaběhnutých.

Dagmar Jihlavcová se představila již na své třetí samostatné vernisáži. Její díla jsou velmi osobitá, barevně provokativní, ale i smířlivá, ve většině případů se jedná o geometrickou abstrakci.

„Malovat jsem se naučila sama, intuitivně, bez jakékoliv výuky. Mé obrazy, to je část mého já, mé nálady, pocity a přání. Když se do toho hodně opřu, jsem schopna namalovat obraz za dva dny… Pokud bych tedy malovala každý den alespoň deset hodin,“ přiznala krásná malířka, která již namalovala téměř 60 obrazů.

Dagmar Jihlavcovou si možná pamatujete spíš jako modelku, což ona sama přiznává a bere to tak, že to byla jedna etapa jejího života, ale svou budoucnost již dlouho cítí a vidí v roli malířky.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám