Hlavní obsah

Krasličtí malí rybáři zakončili další rok 

Novinky, Václav Fojtík

Malým rybářům z Kraslic utekl další rok ,ve kterém se učí, jak se chovat v přírodě. Jak pokračují v práci?

Foto: archiv MO ČRS Kraslice

Vítěz soutěže Kája Klomínek

Článek

Malí rybáři se učí jak se chovat v přírodě, jak k rybám a jiným živočichům a poznávat jejich život. Svoje znalosti získávají pod vedením Víti Kružíka, jeho zástupce Václava Fojtíka a za vydatné pomoci dalších spolupracovníků, kteří rádi vypomohou poskytnutím auta, občerstvení nebo sice použitých, ale stále dobrých částí rybářské výbavy.

Letos kromě získávání znalostí z teorie absolvovali hojně jiných akcí v přírodě, jako například rybářské závody v Aši, kde nás reprezentovali Kája Klomínek, Verča Tenglerová, Luboš Flachs a Ríša Hoznour, účast na výlovu chovného rybníka v Aši, dvoutýdenní soustředění na Skalce a samozřejmě i vlastní získávání praxe u vody, většinou na rybníku Lesů ČR v Šindelové. Samozřejmostí je už po druhý rok celoroční soutěž, která prověřuje, jak si znalosti osvojili a vědomosti umí uvést do praxe. Zde si nejlépe vedl Kája Klomínek, druhé místu obsadil Ríša Hoznour a třetí byl Kuba Matušek.

Samozřejmě, že vše se děje za vydatné pomoci karlovarského krajského úřadu, sponzorů z řad rybářů a Lesů ČR, za což všem upřímně děkujeme.

Reklama

Výběr článků

Načítám