Hlavní obsah

Královédvorská zoo chystá novinky, týkají se expozic se zvířaty, ale i hotelu a kempu

Novinky, Martin Němec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Královédvorská ZOO, Adršpach, Sněžka či barokní hospital Kuks, to jsou hlavní lákadla Královéhradeckého kraje. Loni sem zavítalo 1,11 miliónu turistů, což je meziroční nárůst o 18,7 procenta. Mezi kraji nejvíce. Zvyšuje se podíl turistů ze zahraničí a meziročně se prodlužuje i délka pobytu.

Foto: Roman Lahučký/Safari Lodge hotel Dvůr Králové

Z bývalého strážního domku – rotundy u vjezdu do safari - se v těchto dnech stává stylová restaurace Kibos.

Článek

Právě délka pobytu hraje významnou roli pro ubytovací a restaurační služby. Zeptali jsme se proto Romana Lahučkého, vedoucího Safari Park Resortu ve Dvoře Králové, na přípravu novinek pro letní sezónu 2016.

Váš hotel i Safari kemp jsou součástí zoo. Dalo by se očekávat, že mohou těžit z oživení cestovního ruchu v Královéhradeckém kraji, je tomu opravdu tak?

Ano, loňská sezóna byla vydařená, léto bylo plné sluníčka a zoo navštívilo bezmála půl miliónu lidí. Náš hotel i kemp mají bazény, takže obsazenost v sezóně dosahovala bezmála sta procent.

Plánujete pro letošní rok nějaké novinky nebo budete spoléhat na přízeň počasí?

Na počasí se spolehnout nedá. Novinky chystá jak samotná zoo, tak hotel i kemp. Vyjádřeno penězi by se celková hodnota plánovaných nákladů měla pohybovat kolem 46 miliónů korun. Hlavní část peněz půjde samozřejmě do expozic se zvířaty. Čeká nás přestavba pavilonů žiraf a nosorožců i vybudování západoafrické vesničky.

V expozicích se samotná zoo aktuálně rozrostla o mladou samičku hrošíka liberijského, která k nám přicestovala z Holandska. O další novinky se stará i sama příroda. Rozšíření lemuří rodinky bravurně zvládl sedmiletý samec jménem Fanfán Tulipán a skupinka se tak během týdne rozrostla o čtyři mláďata.

Podstatným způsobem si letos polepší i návštěvníci, kteří se budou chtít ubytovat v areálu zoo, rekonstrukcí prochází hotel, kemp i restaurace.

Můžete být konkrétnější?

Procházíme hotelem, takže budu mluvit hlavně o ubytování. Hotel Safari Lodge měl ke konci loňského roku 30 pokojů s 97 lůžky a k tomu máme 10 bungalovů pro 3-4 hosty v kempu. Na Dvůr Králové to je poměrně dost, ale statistická data o vzrůstající návštěvnosti zoo jsou jasná, proto budeme investovat do všech součástí zoo, tedy i ubytování. Podstatná část hotelových pokojů, recepce, bowlingová dráha i konferenční část hotelu v těchto dnech procházejí zásadní rekonstrukcí. Na pokojích měníme podlahové krytiny, osvětlení, sanitu, baterie, lůžka a nábytek. Kompletně předěláváme bowling a vybavujeme konferenční centrum.

K ubytování patří i stravování, proto se z bývalého strážního domku – rotundy u vjezdu do safari v těchto dnech stává nová stylová  restaurace Kibos kapacitou 190 míst a infocentrum s celoročním provozem.

Cílový stav ubytovacích kapacit Safari Park Resortu před letní sezónou tak vzroste na cca 190 lůžek. Na růstu se bude významnou měrou podílet i sedm nových afrických stanů, které do června vystavíme na valu nad Lvím safari naproti Safari Kempu.

Na co v nabídce naopak nebudete vůbec sahat?

Snad kromě vchodu do hotelu se změny dotknou úplně všeho. Zlepší se i servis, takže host po příjezdu do hotelu dostane čipovou kartu, která mu otevře nejen dveře od pokoje, ale pustí ho do zoo i mimo běžnou otevírací dobu. Karta by měla sloužit jako elektronická peněženka, na kterou se bude připisovat útrata i v restauraci.

Reklama

Výběr článků

Načítám