Hlavní obsah

Král české dechovky Josef Zíma zazpívá na Hadačce ve Výrově

Novinky, Jan Vodrážka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 18. dubna navštíví Hadačku ve Výrově na severním Plzeňsku král dechovky Josef Zíma a Malá muzika Honzy Kubíka.

Foto: Orange cup Studio - T. Široký, Ž. Stupková

Sejdeme se na Hadačce - Josef Zíma, Malá muzika Honzy Kubíka - Plakát akce

Článek

Pořad s názvem Sejdeme se na Hadačce začne v 16 hodin v sále Kulturního domu na Hadačce ve Výrově vystoupením nekorunovaného krále české dechovky Josefa 'Pepíčka' Zímy a pokračuje v 17.30 vystoupením kapely Malá muzika Honzy Kubíka. 

Josef Zíma

Josef Zíma je český zpěvák a herec, známý především zpěvem české dechovky, lidovky i pop music. Narodil se v květnu 1932 v Praze a letos oslaví již 83. narozeniny.

Z filmů je například znám jako princ Radovan z pohádky Princezna se zlatou hvězdou, odkud je známa písnička Prstýnek, nebo jako jeden ze "spodiny" v seriálu Hříšní lidé města pražského, odkud pochází stejnojmenná písnička. Dále se uplatnil i v dabingu, nejznámější je Ivánek z Mrazíka.  

Z jeho nejznámějších písní lze jmenovat například Blues pro Tebe, Bílá vrána, Dva modré balonky, Zelené pláně, Nej, nej, nej (s Pavlínou Filipovskou), Milenci v texaskách (s Karlem Štědrým) a další.

V České (Československé) televizi uváděl pořady s dechovkou, nejznámější je Sejdeme se na Vlachovce.

Malá muzika Honzy Kubíka

Pětičlenná kapela ve složení Honza Kubík z Obory (heligonka), Aleš Rusňák (heligonka), bubeník, zpěvák a zpěvačka vystupují v této sestavě již od roku 2013.

Hrají a zpívají lidové polky a valčíky z Plzeňska, jižních Čech a Moravy, staré Prahy, hospodské písničky o pivu, myslivcích, rybářích až po zapomenuté písničky první světové války. Honza Kubík je znám i jako pořadatel pořadů s dechovkami v Oboře, které přesídlily před dvěma lety do Horní Břízy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám