Hlavní obsah

Krajská nemocnice T. Bati hledá canisterapeuty

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrovolnické centrum zlínské nemocnice rozšiřuje své aktivity o canisterapii. Od října bude chodit první canisterapeutický tým za pacienty centra klinické gerontologie, následné intenzivní péče i dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče. V té souvislosti hledá nemocnice další canisterapeuty.

Foto: Adéla Čuříková

Canisterapeutka Hana Winkler se svým pejskem Bindi Sue.

Článek

Pokud máte doma canisterapeutického psa, který má rád lidi a pomáháte rádi i vy, je to příležitost právě pro vás.

„Pes musí mít splněny canisterapeutické zkoušky a s tím související osvědčení, dobrovolník požadavky kladené na dobrovolnický program,” uvedla vedoucí Dobrovolnického centra KNTB Michaela Schneiderová s tím, že prozatím centrum začíná s canisterapií u starších pacientů, postupně by ale rádi poskytovali canisterapeutickou službu i dětem.

„Canisterapie má velmi dobré účinky na psychiku potažmo fyzickou i sociální stránku pacienta. Starší lidé často zavzpomínají na své pejsky, chtějí si psa pohladit, popovídat si s canisterapeutem nebo se s nimi projít po chodbě a tím si zkrátit dlouhou chvíli na lůžku,” dodala Michaela Schneiderová.

Zájemci o canisterapeutickou činnost v Krajské nemocnici T. Bati se mohou hlásit přímo u Michaely Schneiderové na telefonu 776 209 307 nebo mailu michaela.schneiderova@bnzlin.cz.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám