Hlavní obsah

Kradené vánoční stromy mohou nepříjemným zápachem zkazit svátky, varují policisté

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvánoční les neposkytuje jen lyricko-melancholickou atmosféru, ale pro některé ze spoluobčanů i zdroj snadného obohacení se. Krade se vytěžená kulatina, kterou nechává lesní správa zbytečně dlouho na přístupných místech, v současnosti přibývá i vánočně stromečkový lesní pych. Za obojí padají tresty.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

A ne zrovna nízké, jen je třeba škůdce dopadnout. Stále více se instalují fotopasti, na snímcích se poté daří ztotožnit zloděje. Za krádež hrozí až dvouletý trest, v případě recidivy o rok více. 

„Naši policisté řeší již několik případů těchto krádeží v průběhu listopadu. Najdou se i tací, kteří se rozhodnou zajít si do lesa pro vánoční stromeček. Samotnou krádež těchto stromků by si však měli dobře rozmyslet. Přinést si domů takový stromeček, by se jim nemuselo vůbec vyplatit. Vánoční atmosféru by totiž zcela jistě narušila nelibá vůně. Správa lesů a majitelé stromů jsou v tomto ohledu prozíraví a preventivně je ošetřují speciálním postřikem, který samotnému stromku nijak neublíží, avšak jeho odér je velice nepříjemný pro naše čichové smysly,” informovala tisková mluvčí Policie ČR Beroun Marcela Pučelíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám