Hlavní obsah

Kovárna VIVA věnuje na charitu sto korun za každé shozené kilo

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třicet úspěšných hubnoucích a úbytek 71,2 kg. To je výsledek 4. ročníku výzvy Kilo za kilo, kterou vyhlásila Kovárna VIVA. K hubnutí motivuje pracovníky zlepšení zdravotního stavu, ale i charitativní přesah akce. Za každé kilo věnuje kovárna sto korun dětem z Praktické školy a dětského domova na Lazech.

Foto: Kovárna VIVA
Článek

Třicet šest pracovníků Kovárny VIVA se letos v lednu přihlásilo do výzvy Kilo za kilo. Motivaci pustit se do hubnutí měli dvojí. Jednak se chtěli zbavit vánočních kilogramů a vylepšit si svou kondici a zdraví, významnou roli sehrály také finanční důvody. Peníze však nechtěli získat pro sebe, ale pro děti z domova na Lazech, pro které byl určený výtěžek akce. A sice v poměru kilo za kilo, čili stokoruna za každý zhubnutý kilogram.

Celé tři měsíce vydrželo hubnout třicet účastníků, kteří zhubli celkem o 71,2 kilogramu. „Nejúspěšnějším zaměstnancem se stal ten, který ve výzvě vystupoval pod přezdívkou Metráček a dokázal zhubnout o celých deset kilogramů,” uvedl obchodní ředitel Kovárny VIVA a.s. Zbyněk Rozsypal.

Dalšího zajímavého výsledku dosáhla jedna z pracovnic firmy, čerstvá maminka. „Ta ale hubla mimo soutěž, v jejím váhovém úbytku je totiž zahrnuta i malá Isabelka s porodní váhou 3,96 kg,” dodal s úsměvem Zbyněk Rozsypal.

Týmové hubnutí v Kovárně VIVA má tradici od roku 2004, kdy byla výzva vyhlášena poprvé jako podpora kolegovi, kterému snížení váhy doporučil lékař ze zdravotních důvodů. Od té doby již „kováři“ poslali na charitu více než 40 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám