Hlavní obsah

Kousek Etiopie najdete v kavárně Kratochvíle

Novinky, Pavla Lioliasová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prodejní výstavu fotografií na podporu etiopských dětí pořádá v olomoucké kavárně Kratochvíle občanské sdružení Exodus.

Foto: Exodus

Plakát k výstavě

Článek

"Exodus funguje od roku 2009 a zabývá se adopcí dětí na dálku z hlavního města Etiopie – Addis Abeby. Spolupracujeme i s rodinami samotných dětí. Jejich maminky bývají z 95 % HIV pozitivní a kvůli tomu nemohou vykonávat fyzicky náročnou práci. Jsou zapojeny do programu, pomocí kterého mohou utvořit skupinu, která si spoří a úspory svých členů pak používá jako základní vklad k nastartování podnikání. Většinou se jedná o malý prodej nebo výrobu jídla." vysvětila podstatu fungování občanského sdružení Exodus jeho členka Kristýna Hejzlarová.

V úterý 7. května proběhne vernisáž k putovní výstavě s názvem Etiopané, kterou pořádá právě sdružení Exodus. Vernisáž začíná v osmnáct hodin v kavárně Kratochvíle (Sokolská 36). Pokud vám to ale zrovna v úterý nevyjde, nemusíte zoufat. Zajít podívat se na fotografie budete mít možnost až do dvanáctého června.

 "Jsou to fotky, které jsme pořídili během našich návštěv Etiopie," upřesnila Hejzlarová. Vystavované fotografie jde navíc zakoupit a mít z koupě ještě dobrý pocit. Výtěžek totiž bude věnován na podporu etiopských dětí.

Více informací o sdružení Exodus je možné získat na adrese: www.cb.cz/exodus.

Reklama

Výběr článků

Načítám