Hlavní obsah

Kouřim čeká v neděli druhé kolo cyklistického závodu Bikeclinic Cup

Novinky, Iva Radostová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už tuto neděli mohou všichni malí i větší příznivci cyklistiky změřit své síly na tratích cyklistického závodu Bikeclinic Cup 2015, který odstartoval minulý víkend v Praze. Jeho druhá zastávka se odehraje 10. května v Kouřimi a jako vždy bude akcí pro celou rodinu.

Foto: Bikeclinic

Bikeclinic Cup 2015

Článek

Změřit své síly, zdravě si zasoutěžit a ještě si to vše pořádně užít, taková je filosofie série cyklistických závodů Bikeclinic Cup určených pro děti od 1 roku do 16 let. Na profesionálně upravených tratích, které jsou svou délkou i terénem přizpůsobené věkové kategorii jedoucích závodníků, mají možnost soutěžit jak děti jezdící závodně, tak příležitostní cyklisté či úplní nováčci.

Jak prozradila jedna z organizátorů, Hana Součková: „Přijít si zajezdit může opravdu každý ve věku 1 - 16 let, jedinou podmínkou je dodržovat fair play. Vítáme i ty úplně nejmenší. Děti do 4 let mají svou vlastní kategorii, jejíž součástí je i jízda na odrážedlech.”

Kouřim je druhou zastávkou série závodů, která bude dále pokračovat Jihlavě, Teplicích, Jablonci nad Nisou, Táboře, Plzni, Liberci, Mladé Boleslavi, aby nakonec zavítala opět do Prahy. Podmínkou účasti není start ve všech městech.

Tradiční součástí akce je pětiboj Mr. Quixe, v němž si kluci a holky mohou ověřit, nakolik dobře umí ovládat své kolo. V prostoru této části doprovodného programu je čeká zdolávání cyklistických překážek. „Mr. Quix je prototypem správného závodníka. Je soutěživý, dravý, ale vždycky hraje fair play. Je takovým zhmotněním toho, o co nám na Bikeclinic Cupu jde,” uvedla Hana Součková.

Kromě cyklistiky čeká návštěvníky bohatý doprovodný program určený všem generacím zahrnující skákací hrady, živou hudbu, trampolínu či kreativní dílnu. K dispozici bude také sportovní náčiní, jako jsou míče a podobně. Pro přihlášené závodníky bude připraveno pohodlné zázemí, ve kterém budou mít možnost převlečení či odpočinku mezi závody.

Registrace probíhají buď online na http://bikeclinic-cup.cz/ nebo přímo na akci nejpozději 30 min. před začátkem závodu dané věkové kategorie.

Reklama

Výběr článků

Načítám