Hlavní obsah

Kouř z ohně bezdomovců přivedl strážníky přímo k "malujícím" sprejerům

Novinky, Vratislav Konečný

Trochu smolovatou sobotu měla dvojice sprejerů, která své výtvarné potřeby vůči nechápajícímu světu sdělovala na skalnatý val u kolejí. Policisté je dopadli při činu a pokud ztotožní jejich výtvory s podobnými v okolí, asi to nebude jen napomenutí.

Foto: MPP
Článek

Při kontrole méně přístupné oblasti v okolí Bobové dráhy Praha-Prosek, ucítili strážníci kouř z ohně, proto se vydali směrem, odkud přicházel. Na lesní cestě se nachází několik vysočanských vyhlídek. Z jedné z nich se hlídka vyklonila a všimla si dvou osob, které stály ve srázu železničního koridoru v bezprostřední blízkosti kolejiště.

„V rukách měly tlakové nádoby s barvou a sprejovaly na skalnatý val u kolejiště. Strážníci je překvapili přímo při činu, že se ani nepokusili o útěk. Hlídka 39letého muže a 30letou ženu zajistila a předala přivolané hlídce Policie ČR k dalšímu opatření,” informovala Irena Seifertová, mluvčí Městské policie Praha.

Kouř, který strážníky ke sprejerům přivedl, vycházel z ohraničeného ohniště, kde si osoby bez domova ohřály jídlo. Na pokyn strážníků oheň uhasily a daly vše do pořádku.

Reklama

Výběr článků

Načítám