Hlavní obsah

Kostelečtí senioři dostali dárek v podobě koncertu Romana Dostála ze skupiny Oboroh

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové Klubu seniorů Pohoda z Kostelce nad Orlicí se sešli 9. dubna v sále SK Rabštejn. Na programu slavnostního odpoledne, uspořádaného u příležitosti 700. výročí od první písemné zmínky o městě, bylo zhodnocení činnosti v roce 2015 a dále sólový koncert Romana Dostála ze skupiny Oboroh.

Foto: Lenka Haková

Roman Dostál, zpěvák a klávesista folkrockové skupiny Oboroh, vystoupil sólově na koncertu pro seniory v Kostelci nad Orlicí.

Článek

Pozvání seniorů přijal místostarosta Kostelce nad Orlicí Tomáš Kytlík, členové vedení a další zaměstnanci Městského úřadu, spolu s nimi předseda místní pobočky zahrádkářů Antonín Mrázek. V hledišti se také poprvé objevili někteří noví členové klubu.

Zhodnocení pestré činnosti v roce 2015, jejímž ústředním tématem byl cyklus Nedáme se, proběhlo formou obrazové prezentace. Vedoucí klubu Miroslava Nováková ve spolupráci s Bělou Kovaříčkovou ze sociálního odboru Městského úřadu připravily zdařilou rekapitulaci, která přiblížila akce pořádané nejen v "domácím klubovém prostředí", ale také na Rabštejně.

Chybět nemohly ani obrázky ze tří vydařených zájezdů do blízkých Chlen, vzdálenějšího Nového Města nad Metují a do Prahy. Ohlédnutí za loňským rokem, v němž kostelečtí senioři vyvíjeli aktivitu téměř nepřetržitě, osobně slovem doprovodila vedoucí Pohody.

Potom už přišel na řadu dárek pro seniory v podobě recitálu Romana Dostála, zpěváka a klávesisty folkrockové skupiny Oboroh. Koncert se odehrával na forbíně s cílem, aby byl vystupující co nejblíže posluchačům, což okomentovala Miroslava Nováková takto: „Hudba tak oslovila, stejně jako skvělé texty, přítomné.”

Přítomní si vyslechli skladby z prvního Dostálova alba nazvaného Více světla, více stínů, které vyšlo vloni, i další tvorbu. K písničkám plným vzpomínek a zážitků si Roman Dostál skládá hudbu sám, texty pochází z dílny textaře a básníka Petra Střešňáka, některé napsal další člen Oborohu Slávek Klecandr.

Klub seniorů Pohoda v sobotu 9. dubna znovu dokázal, jak různorodou činnost vyvíjí a že akce jsou velice příznivě přijímány nejen jeho členy, ale i mnoha dalšími kosteleckými seniory.

„Vážíme si velké podpory města, které se klubu a jeho činnosti dostává. V příštím roce oslavíme již 55 let od založení,” uzavřela téma vedoucí "pohodářů" Miroslava Nováková.

Reklama

Výběr článků

Načítám