Hlavní obsah

Korutanské sjezdovky jsou v perfektní formě a nejsou pro nás daleko

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Letošní zima je na rozdíl od českých hor ke Korutanům skutečně štědrá. Lyžařská střediska na slunečném jihu Rakouska mají ideální sněhové podmínky na všech sjezdovkách.

Foto: FRANZ GERDL_Kaernten Werbung_Nassfeld
Článek

Lyžaři a snowboardisté si mohou vychutnávat své zážitky na více než 1000 kilometrech sjezdovek ve 31 lyžařských střediscích v Korutanech a východním Tyrolsku, které jsou většinou svou kvalitou na nejvyšších stupních v nezávislých hodnoceních. 

Bezpečné rodinné sjezdovky a pozvolné terény nabízejí jedinečné zážitky z jízdy na sněhu, kromě klasických tratí jsou tu terény s boulemi, freeridové oblasti a funkparky.

Mají sněhu na rozdávání

Dr. Kurt Genser, zástupce turistické centrály regionu Nassfeld – Hermagor podotýká: „Se 190 centimetry sněhu na horách jsme pravděpodobně mistry Evropy. Pouze ve střediscích na ledovcích mají více."

A to navíc sněhové srážky za poslední dny nejsou do kalkulace zahrnuty. Samozřejmě, že návštěvníky neuspokojí jen největší korutanské lyžařské středisko – také další jako Gerlitzen, Bad Kleinkirchheim, Heiligenblut, Katschberg nebo Turrach se postarají o nezapomenutelné zimní zážitky. 

Na dlouhých korutanských sjezdovkách se vyřádí především rekreační lyžaři, pro které pohyb v krásné přírodě stojí na prvním místě. Právě proto jsou Korutany obzvlášť preferovaným cílem zimních pobytů pro rodiny a znovu začínající lyžaře.

Reklama

Výběr článků

Načítám