Hlavní obsah

Korunka Luhačovice splnila nemocným i opuštěným dětem jejich vánoční sny

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výtěžkem 480 tisíc korun skončil Vánoční koncert dětem, který v sobotu v Luhačovicích na Zlínsku uspořádalo občanské sdružení Korunka Luhačovice. Benefice se konala v Kulturním domě Elektra. Peníze a dárky obdržely během večera nemocné, handicapované nebo opuštěné děti ze Zlínského kraje.

Foto: Archiv Korunka Luhačovice

Jedním z moderátorů večera byl Petr Rychlý.

Článek

V letošním roce tak Korunka Luhačovice už přerozdělila zhruba 1,3 miliónu korun.

„Celý večer byl nabitý emocemi. Pro řadu dětí a hlavně jejich rodiče bylo předávání dárků velkým překvapením a nikdo z nich neskrýval svoji radost. Moc mě potěšilo, že jsme mohli obdarovat osm dětí, dále jsme dárky i penězi přispěli dětskému domovu z Vizovic a také dětskému a kojeneckému centru ve Valašském Meziříčí, které Korunka Luhačovice podporuje již řadu let a je jejím oficiálním partnerem,“ řekla ředitelka občanského sdružení Korunka Luhačovice Veronika Záhorská.

Patronkou večera byla moderátorka Ivana Gottová a náměstek hejtmana Zlínského kraje Libor Lukáš. Na pódiu se představila Ilona Csáková, která si zazpívala s handicapovanou, velmi talentovanou Kristýnou Odložilovou. Dále večer svým pěveckým a tanečním vystoupením zpestřil Ben Cristovao, Monika Bagárová a také Michaela Talašová. Večerem provázel a svým humorem diváky pobavil herec a moderátor Petr Rychlý. Předávání vánočních dárků a šeků se ujala společně s hosty moderátorka Gábina Partyšová. Celý večer ochraňovali malí andělíčci z folklorního souboru Leluja z Provodova.

Během večera se také prodaly šaty od návrhářky Zuzany Botkové, které si oblékla Gábina Partyšová. Jeden z hostů večera za ně zaplatil 20 tisíc korun, o něž se zvýšil celkový výtěžek celé benefice na konečných 480 tisíc korun.  

Korunka Luhačovice se snaží pomáhat především dětem ve Zlínském kraji. Obdarované vybírá na základě doporučení pediatrů, lékařů a dalších odborníků. „Během letošního roku jsme dostali asi 50 žádostí o pomoc. Bohužel jsme všem nemohli vyhovět. Ale v příštím roce se budeme snažit je znova oslovit a pomoci jim,“ dodala ředitelka Korunky Luhačovice Veronika Záhorská.

Benefiční koncert připravila Korunka Luhačovice ve spolupráci s řetězcem lázeňských hotelů Royal Spa a značkou Victoria Magic. Největší poděkování patří všem účinkujícím, stálým partnerům večera a také divákům, kteří zakoupením vstupenky přispěli ke krásné vánoční atmosféře. Více informací o aktivitách i možnostech pomoci naleznou zájemci na www.korunkaluhacovice.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám