Hlavní obsah

Korn, Suchánek & Genzer s Gondíkovou v premiérovém obsazení muzikálu Ať žijí duchové!

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzikál Ať žijí duchové! s hity Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře na premiéře 22. dubna nabídne hvězdné obsazení. V hlavních rolích se na jevišti Kongresového centra Praha představí Jiří Korn, Adéla Gondíková, Roman Vojtek, Michal Suchánek, Richard Genzer, Vladimír Kratina nebo Chantal Poullain.

Foto: produkce Ať žijí duchové!

Jiří Korn a Michal Suchánek během zkoušek.

Článek

Očekávané muzikálové představení režiséra Antonína Procházky je inspirováno slavnou filmovou předlohou a zazní v něm řada známých písní tandemu Svěrák & Uhlíř. Vedle "Hajný je lesa pán" a "Pramen zdraví z Posázaví" také například "Neopouštěj staré známé pro nové" nebo "Elektrický proud" z Divadla Járy Cimrmana.

Inscenaci dominuje velkolepá scéna. „Postavili jsme na jevišti hrad, který je monumentální. Přál bych si, aby to z hlediska výpravnosti byla událost sezóny,” uvedl scénograf Daniel Dvořák. Diváky čeká také několik kouzel a triků, v jednom z nich bude dokonce hlava postavy vedoucího samoobsluhy hovořit odděleně od těla.

Premiérové obsazení 22. dubna je skutečně hvězdné, což dokládají jména jako Vladimír Kratina (Kastelán), Jiří Korn (Vedoucí), Michal Suchánek (Ředitel), Richard Genzer (Starosta), Roman Vojtek (Mistr), Adéla Gondíková (Učitelka), Chantal Poullain (Leontýna von Brtnik) nebo David Gránský (Pavel).

A další důležitá jména? Původní scénář je dílem Jiřího Melíška, Oldřicha Lipského a Zdeňka Svěráka, autorem hudby je Jaroslav Uhlíř, texty napsal Zdeněk Svěrák. Dále se na muzikálové inscenaci - vedle již zmíněného režiséra Antonína Procházky - podílejí choreografka Ivana Hannichová, hudební producent Ondřej Soukup, dirigent Dalibor Kapras, scénograf Daniel Dvořák a Roman Šolc, který je výtvarníkem kostýmů.

Muzikál Ať žijí duchové! uvádí společnost Dark Style Agency, producent veleúspěšného hitmuzikálu Mamma Mia! Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticket Art po celé republice.

Není bez zajímavosti, že se na muzikál Ať žijí duchové! dosud prodalo na 30 000 vstupenek.

Reklama

Výběr článků

Načítám