Hlavní obsah

Korfbalový VKC Kolín si odvezl z Prostějova pět bodů

Novinky, Zuzana Maňáková

V prvním kole nejvyšší české korfbalové soutěže, České korfbalové extraligy, v roce 2011 přivítal SK RG Prostějov (na pátém místě v tabulce) průběžně čtvrtý VKC Kolín.

Článek

SK RG Prostějov – VKC Kolín      19:23 (8:10); 18:19 GG (Golden Goal) (11:7, 18:18)

V prvních pěti minutách 1. zápasu byl Kolín bezradný a Prostějov si vypracoval dvoubodový náskok. Díky proměněným penaltám a bezchybné obraně si domácí náskok udržovali až do poloviny poločasu, kdy se Kolínu díky střelám z dálky podařilo skóre vyrovnat na 6:6. Kolínu dál vycházela střelba z dálky a do konce poločasu si vypracoval náskok 8:10.

Než se v úvodu 2. poločasu stačil Prostějov zorientovat, Kolín už vedl 8:15. Poté se domácím podařilo náskok hostů stáhnout na 5 bodů díky dvěma penaltám a dále předváděli různorodé kombinace, které nejednou končily úspěšně. I kvůli některým nepřesnostem v kolínské obraně, která nechávala prostějovské útočníky osamocené, stáhli domácí rozdíl ve skóre na 3 body. Kolín si svůj náskok do konce zápasu ale utéct nenechal a zvítězil 19:23.

Z Kolína přijel početný tým, a tak do druhého zápasu nastoupila na hostující straně obměněná sestava. Dvě střely z dálky v úvodu znamenaly nerozhodný stav 1:1. Kolín si poté vypracoval náskok, ale po deseti minutách to bylo opět nerozhodně. Hra se vyrovnala, Prostějov úspěšně držel míč díky perfektní obraně a snažil se dávat koše ze všemožných pozic. To se domácím vyplatilo a po poločase vedli už 11:7.

Druhý poločas se změnil v korfbalovou bitvu. Do 15. minuty se dařilo Prostějovu držet získaný náskok, ale Kolín se nevzdával a penaltou vyrovnal na 14:14. Nato domácí předvedli další ze svých povedených kombinací a v jednu chvíli opět vedli o tři koše. Tři minuty před koncem se hostům podařilo znovu vyrovnat a tento stav vydržel až do konce – po druhém poločase muselo znovu přijít na řadu prodloužení.

Prodloužení začali svým útokem domácí. Míč ale ztratili, a když na druhé straně domácí obránci navíc faulovali, bylo rozhodnuto. Kolín penaltu proměnil.

Nejlepší střelci: 10 košů T. Paďouková, M. Kubíček (VKC Kolín), 7 košů R. Čermáková (VKC Kolín) L. Nasadilová (SK RG Prostějov)

Více informací na www.korfbal.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám