Hlavní obsah

Korejský velvyslanec navštívil plzeňskou radnici, tématem byly Doosan Škoda Power i studentský program

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěchy a postavení firmy Doosan Škoda Power na světovém trhu, rostoucí zájem turistů o Českou republiku či vybudování výměnného studentského programu byly tématy pondělní oficiální návštěvy korejského velvyslance na radnici v Plzni.

Foto: Magistrát města Plzně

Velvyslanec Seoung-Hyun Moon se v pondělí 13. února setkal s primátorem Martinem Zrzaveckým.

Článek

Velvyslanec Seoung-Hyun Moon se v pondělí 13. února setkal s primátorem Martinem Zrzaveckým a ekonomickým náměstkem Pavlem Kotasem, přítomen byl i Jiří Šmondrk, generální ředitel firmy Doosan Škoda Power, jednoho z nejvýznamnějších českých vývozců systémů turbogenerátorů.

„Škoda Doosan Power je ze 100 procent korejský podnik, management je ale celý český. Rád bych vyzdvihl společný úspěch České republiky a Jižní Koreje, že tato firma je jednou z nejúspěšnějších ve svém oboru, je dobrým příkladem pro ostatní. Jsem rád, že se díky ní rozvíjí lokální odborné znalosti a my můžeme v tomto příběhu pokračovat,” řekl Seoung-Hyun Moon, který podnik dodávající vysoce účinné parní turbíny navštívil dopoledne, šlo o jeho vůbec první návštěvu západočeské metropole.

Podle primátora Martina Zrzaveckého je Škoda Doosan Power pro město jedním z nejdůležitějších partnerů z řad firem působících v Plzni, stejně tak je spojena jako partner například s velmi úspěšným fotbalovým klubem FC Viktoria Plzeň, důležitá je i společenská odpovědnost, k níž se podnik hlásí.

„Sledujeme, jak je tato firma úspěšná, přestože to na celosvětovém trhu nemá jednoduché,” doplnil primátor. Upozornil na to, že Česká republika podcenila v 90. letech minulého století podporu technického vzdělávání a nyní tím české firmy trpí. Město Plzeň proto intenzivně realizuje systémovou podporu technického vzdělávání.

„Rád bych podnítil vznik studentského i průmyslového programu,” uvedl v závěru setkání Seoung-Hyun Moon. Z projektů, díky nimž by mohli na Západočeské univerzitě v Plzni studovat mladí Korejci, by mohly podle primátora profitovat právě například v Plzni působící firmy. Podle velvyslance je Plzeň pro mladé lidi zajímavým městem, dokládá to i návštěvnost, kdy ročně do České republiky přijíždí 300 tisíc návštěvníků z Jižní Koreje, část z nich už začala objevovat i Plzeň.

Velvyslanec Seoung-Hyun Moon studoval v Pensylvánii v USA, kde také začal se svou diplomatickou kariérou na ambasádě. Dále pracoval na ambasádách v Nigérii, Iráku, opět v USA a v mezidobí na různých pozicích v rámci ministerstva zahraničí a obchodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám