Hlavní obsah

Kontrastní klávesnice pomohou lidem s problémy se zrakem ulehčit práci na počítačích

Novinky, Jana Langerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadační fond Dar zraku se rozhodl před Vánoci obdarovat několik seniorských klubů a domovů s pečovatelskou službou unikátním a praktickým dárkem. Jedná se o klávesnice s velkými tlačítky, které dokáží seniorům a lidem s problémy se zrakem výrazně ulehčit práci na počítačích.

Foto: Nadační fond Dar zraku

Kontrastní klávesnice

Článek

Klávesnice je kontrastní a česká a samozřejmě také numerická. Velká písmena jsou dobře viditelná a celkově slouží k lepšímu ovládání počítače a mohou ji využít jak slabozrací senioři, tak děti.

Nadační fond Dar zraku se po svých osvětových a prevenčních návštěvách, které v roce 2015 probíhaly po celém území České republiky, rozhodl tyto klávesnice darovat několika seniorským klubům a domovům s pečovatelskou službou. Vybrání pro tento rok byli tito:

DPS Chrudim, Soukenická 158

DPS Liberec, Krejčího 1172

DPS Dobříš

Domov pro seniory Dobřichovice

DPS Zvonková 2902/6, Praha 10

Martin Buchar z Nadačního fondu Dar zraku uvedl: „V těchto domovech a klubech jsme prožili mnoho krásných chvil a chtěli jsme tak dát těmto lidem něco, by jim zlepšilo život. To vše jako malou odměnu za to, jak nás mile přivítali a pohostili.“

Nadační fond Dar zraku je projekt, jehož cílem je osvěta a podpora zrakově postižených, kteří se svou vadou žijí, ale nevědí o jejím rozsahu nebo se bojí návštěvy svého lékaře. Prevence zraku je v těchto oblastech velice důležitá a bohužel mnohdy podceňovaná, takže Dar Zraku jde tomuto naproti a umožňuje orientační vyšetření zraku zdravotnickými pracovníky, kteří ochotně podají veškeré informace o stavu a možnostech řešení daných zrakových problémů. Dar Zraku pořádá pro zrakově postižené  přednášky na téma zrak,  jeho postižení a prevence a také objíždí firmy a různé společenské akce s projektem Prevence na kolech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám