Hlavní obsah

Konference Ženská energie pro politiku přinesla nové pohledy

Novinky, Sylva Horáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní den žen ve Svitavách důstojně připomněly dámy z Mateřského a rodinného centra Krůček. Uspořádaly konferenci, která přilákala do města na pomezí Čech a Moravy mluvčí zvučných jmen. Senátorka Miluše Horská si podávala mikrofon s Ivanem Bartošem z Pirátské strany či odbornicemi na gender.

Foto: Sylva Horáková

Konference Ženská energie pro politiku, vystoupení senátorky Miluše Horské.

Článek

V úterý 8. března se do Svitav sjelo na 111 účastnic a účastníků konference Ženská energie pro politiku.

Koncept vzdělávání pro budoucí političky a ženy činné ve veřejném dění představila Mgr. Miluše Horská, místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR a prezidentka Volební akademie žen. Postavení žen – podnikatelek ve společnosti přiblížila Ing. Blanka Poczatková, Ph.D., MBA,  z katedry podnikohospodářské na Ekonomické fakultě VŠB - TU Ostrava.

Zajímavý příspěvek na téma Nástroje pro zrovnoprávnění nejsou jenom kvóty přinesl PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. z České pirátské strany. Jako jednu z možností uvedl garantovaný příjem.

Mgr. Veronika Šprincová, předsedkyně výboru Genderové expertní komory ČR, zástupkyně České ženské lobby a organizace Fórum 50% ostříleným politikům zdatně sekundovala v panelové diskuzi, která byla součástí programu. V ní se nechal slyšet i starosta města Svitavy David Šimek, který jako cestu pro zvýšení počtu činných žen vidí mj. v osobním rozvoji jednotlivce.

Součástí konference byly i čtyři workshopy se špičkovými lektorkami. Co je to genderové rozpočtování, vysvětlila  Veronika Šprincová, kdo je Sebe-vědomá žena, řekla  Bohdana Kabátová. Jak vypadá vědomý leadership uvedla Lenka Papadakisová  a workshop Čtyři dohody ve světě práce a politiky vedla Monika Pavlisová.

Nedílnou součástí úspěchu, a to nejen v politice jsou dobré konexe. Jak je získat a vytvářet prakticky předvedla obchodní koučka Ivana Bauerová, která networkingovými aktivitami provázela účastníky konference celý den.

Bohatý program, který konference Ženská energie pro politiku nabídla bezplatně, byl součástí projektu podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. Výše uvedený projekt má za cíl zvýšit počet aktivních žen ve veřejném dění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám