Hlavní obsah

Koncerty v pardubickém Bushman baru táhnou, budou pokračovat i nadále

Novinky, Michal Chlumský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubický Bushman bar na Pernštýnském náměstí má za sebou první dva měsíce sobotních koncertů. A velmi úspěšných. Celkem své umění předvedlo 7 interpretů různých žánrů. Pestrá byla i samotná vystoupení – od našláplých rockových večírků až po komornější saxofonový dýchánek.

Foto: Honza Řeháček

Koncert dua Janek a Lodi.

Článek

Nový „hudební klub“ má už i svou stálou základnu mezi hudebními fajnšmekry. „S partou chodíme do Bushe každou sobotu, můžeme si poslechnout muziku, zazpívat si a k tomu si dát drink. Atmosféra je super, jsme zde všichni pospolu a díky tomu se vždy skamarádíme i s muzikanty,“ podělil se o pocity fanoušek Marek.

Série „Bushman Live“ dala šanci předvést své umění spoustě místním talentům. Mladou krev reprezentovalo pardubické duo Petr Langr a Lukáš Samek, zpěvačka Petra Pohanková nebo showman Radek Buldra. Na jeden večer se po letech spojila a zahrála chrudimská dvojice Janek a Lodi. Zahrály 2/5 kapely Donrvetr, celou sérii odstartoval folkrapový poeta Kuba Štrba.

A koncerty budou pokračovat i nadále. „Třeba hned v sobotu 4. března se můžete těšit na šansonový večer s Petrou Boštikovou, která zazpívá písně od Edith Piaf, Hany Hegerové nebo jazz od Armstronga a Sinatry. Petra vystupovala i ve Fantomu opery, poslechnete si proto písně i z toho muzikálu. A 11. března budeme mít i prvního zahraničního interpreta. Zahraje u nás americký hudebník Max Andrews, který přiveze kus poctivého jižanského folku na naše náměstí. Chceme, aby vystoupení byla pestrá a všichni si odnesli skvělé pocity a nové zážitky,“ usmívá se Petr Radosta, provozovatel baru Bushman.

V březnu vystoupí také uskupení Trubci, které zahraje tradiční české písničky z venkovských oslav. Po velkém ohlasu se do Bushmanu vrátí i Petr Langr s Lukášem Samkem, kteří přídavkem naváží na první mocné vystoupení. Petrův zvučný hlas a kytara, společně s Lukášovým houslovým podkresem zajisté opět strhnou celý bar.

Na koncerty se však mohou hudební fanoušci těšit i v dalších měsících. „Aktuálně ladíme program na duben a pokračovat budeme i dál. Máme velkou radost, ozývá se nám spousta hudebníků, kteří u nás chtějí vystoupit. Pečlivě vybíráme a ladíme návaznost jednotlivých vystoupení. Moc si ceníme podpory, kterou nám  návštěvníci dávají. Chceme proto, aby u nás i nadále bylo všem fajn,“ děkuje za celý tým Bushman baru Petr Radosta. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám