Hlavní obsah

Koncerty mezi knihami pokračují

Novinky, Jan Albrecht

Po letní pauze opět rozjíždí podzimní sezonu projekt Koncerty mezi knihami. V plzeňské Obvodní knihovně Skvrňany mohou zájemci koncerty navštěvovat již šestým rokem. Jejich společným znakem je komorní prostředí. Ano, název nelže. Opravdu se hraje mezi knihami, přímo v prostoru knihovny.

Foto: Jan Albrecht

Koncerty mezi knihami

Článek

Program koncertů mezi knihami 

Mezi knihami koncertují obvykle interpreti, kteří se v médiích běžně neobjevují a nejsou tudíž tak veřejně známí. Bohužel existuje takové povědomí, že pokud hudebník není známý a není slyšet v komerčních rádiích, není zajímavý a tak se na něj nechodí.

Projekt Koncerty mezi knihami se snaží tento mýtus odstranit a dokázat návštěvníkům, že naopak, velmi často písničkáři, které denně neslyšíte v éteru, jsou velmi zajímaví a mnohdy lepší, než ti notoricky známí. Je dobré poznávat nové věci a u hudby to platí dvojnásobně.

Na co se mohou návštěvníci těšit v nejbližších měsících

V září (24. 9.) začíná podzimní sérii koncertů mezi knihami duo MarZ. Duo hraje autorskou tvorbu Markéty Zdeňkové, mladé zpěvačky a kytaristky, jejíž písně nabízí širokou škálu témat od sousedských starostí s řezníkem přes temné babiččino dědictví až po meditativní plavbu Ves Mírem. V červnu 2017 pokřtila skupina MarZ své debutové CD s názvem Na rozcestí, vydané u labelu Amplión records.

V říjnu si přijdou na své milovníci Boba Dylana, Ne, mistr osobně nepřijede, ale mezi knihami zahraje MARiAN Band (15. 10.), který má svůj repertoár složený z písní Boba Dylana, ovšem s českými texty.

Aby toho nebylo v říjnu málo, proběhne ještě koncert folkového písničkáře Petra Rímského (21. 10.). Petr Rímský se mezi knihy rád vrací. V loňském roce vystoupil společně s Janem Spáleným. Letos přijíždí sám, jen se svojí doprovodnou skupinou MISITU.

Listopad bude žánrově pestrý. Hned na začátku zahraje mezi knihami formace KING SWING (5. 11.). Můžete se těšit na písně Louise Armstronga, Scotta Joplina, Duke Ellingtona, George Gershwina, Glenna Millera a dalších velikánů zlaté éry jazzu v originálním hudebním balení.

Další listopadový koncert se dotkne duchovních sfér. Vystoupí David Breiter a Mantrovníci (19.1 1.). Zahrají písničky pro duši, co potěší srdce a uklidní mysl.

Poslední listopadový (a zatím pro rok 2019 naplánovaný) koncert mezi knihami odehraje písničkářské duo, které si říká Caine-Mi (28. 11.) společně se svým hostem Petrem von Vechtrem.

Další informace na webu Koncertů mezi knihami http://koncertymeziknihami4.webnode.cz nebo na webu Obvodní knihovny Skvrňany, kde najdete vše o koncertech proběhlých, i těch plánovaných. Na webu si lze také na jednotlivé koncerty rezervovat místa.

Reklama

Výběr článků

Načítám