Hlavní obsah

Koncertní sezónu na zámku Dobříš zahájí Lenka Filipová

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První letošní hudební vystoupení v Zrcadlovém sále zámku Dobříš obstará v pátek 13. března zpěvačka Lenka Filipová. Od 19:30 se zde představí s hudebním projektem Concertino, který navazuje na vydání zpěvaččina klasického kytarového alba Concertino III.

Foto: www.lenkafilipova.cz

Zpěvačka Lenka Filipová vystoupí v březnu v Zrcadlovém sále na zámku Dobříš.

Článek

Komorní koncert pořádá KS Dobříš a město Dobříš, zazní při něm řada upravených věhlasných skladeb pro klasickou kytaru, úpravy lidových písní a také šansony.

„Lenka Filipová je jediným českým a slovenským interpretem, který spojuje klasickou kytaru se zpěvem. Při nádherných koncertech ji doprovází Sean Barry na irskou harfu a Jindřich Koníř na solo piano a klávesy v úpravě pro symfonický orchestr,“ uvedla k programu koncertu Jindra Kastnerová z KS Dobříš.

Lenka Filipová v Zrcadlovém sále zazpívá a zahraje také několik keltských skladeb z připravovaného alba a fanoušci se mohou těšit i na zpěvaččiny největší hity jako Zamilovaná, Prý se tomu říká láska, Za všechno může čas a další.

Podle Jindry Kastnerové se měl koncert Lenky Filipové na zámku Dobříš uskutečnit již v září v rámci předávání Ceny města Dobříše. „Bohužel s ohledem na nečekané úmrtí  prof. Aleše Vondráčka, který byl jedním z laureátů Ceny města Dobříš, byl zářijový koncert z pietních důvodů zrušen a přeložen na jarní termín,“ informovala Kastnerová.  

V průběhu jara se na zámku Dobříš uskuteční také další hudební i společenské akce, například 25. dubna proběhne v Zrcadlovém sále oblíbený Jarní koncert, 8. května vystoupí hudební soubor z Amsterodamu a 16. května připravuje floristka Martina Krátká tradiční Květinový den.    

Reklama

Výběr článků

Načítám