Hlavní obsah

Koncert skupiny Sto zvířat na podporu handicapovaných sportovců budou hostit Klatovy

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

V sobotu 6. října od 20 hodin proběhne v kulturním domě Družba koncert skupiny Sto zvířat, která se v Klatovech představí vůbec poprvé v rámci svého turné Elephantour. Přijďte i vy podpořit dobrou věc.

Foto: Ilustrační foto Městské kulturní středisko v Klatovech

V Klatovech proběhne koncert skupiny Sto zvířat na podporu handicapovaných sportovců Lenox.

Článek

Organizace Lenox se věnuje primárně florbalu na elektrických vozících (Powerchair hockey), kolektivnímu sportu pro osoby se zdravotním postižením. Pořádá ale také několik kulturních akcí pro širokou veřejnost v Klatovech za účelem získání finančních prostředků na svoji činnost.

„Kromě sportu se věnujeme problematice handicapovaných ve společnosti. V rámci kulturního programu Pomáháme smíchem, jenž je podpůrný pilíř pro činnost sportovního klubu Indians Plzeň, připravujeme kulturní akce v Klatovech. Jde zejména o pořad Na stojáka live, ale i další společenské a vzdělávací akce. Besedy se studenty, předvádění kompenzačních pomůcek nebo Ples handicapovaných (proběhne 27. října v KD Družba) jsou letos již pevnou součástí naší činnosti,” informoval Lukáš Kroupa, předseda organizace Lenox z.s.

To ovšem nejsou všechny akce, které si organizace Lenox během října, nejen pro obyvatele Klatov, připravila. Poprvé zorganizují i koncert skupiny Sto zvířat, která se v kulturním domě Družba v Klatovech představí v rámci turné Elephantour v sobotu 6. října od 20 hodin.

„Jsme rádi, že se nám podařilo rozšířit náš kulturní program o další, v pořadí již třetí typ kulturní akce. Skupina Sto zvířat se v Klatovech představí vůbec poprvé, proto věříme, že si fanoušci cestu na koncert určitě najdou,” dodal Lukáš Kroupa.

Zisk z této kulturní akce půjde na podporu aktivit organizace Lenox.

Akce se koná za podpory Městského kulturního střediska Klatovy.

Vstupenky lze zakoupit v předprodeji Městského kulturního střediska, v pokladnách letního kina, Kina Šumava a v Informačním centru Klatovy na náměstí Míru.

Cena vstupenky: 250 Kč

Délka akce: 120 minut

Reklama

Výběr článků

Načítám