Hlavní obsah

Koncert proti strachu s The Tap Tap na Střeleckém ostrově

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V den třináctého výročí teroristických útoků na Světové obchodní centrum v New Yorku pořádá kapela The Tap Tap již druhý Koncert proti strachu. Uskuteční se 11. září na bezbariérově přístupném Střeleckém ostrově v Praze.

Foto: The Tap Tap

Jak nejúčinněji bojovat proti strachu? Co třeba koncertem?

Článek

„Během celého odpoledne se s námi strachu postaví například zpěvák Xindl X, DJ Martin Mikuláš, cimbálová muzika Vergariovci, Bena Havlů s pětiřadým xylofonem, nebo nevidomý klavírista a zpěvák Honza Jareš,“ prozradil Šimon Ornest, kapelník The Tap Tap.

Program koncertu, který připomene tragický útok na americká dvojčata, proběhne ve spolupráci s MČ Praha 1. Záštitu nad programem převzali ministr školství Marcel Chládek a starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký.

Kapelu The Tap Tap tvoří tělesně postižení studenti a absolventi škol pražského Jedličkova ústavu. V roce 1998 ji založil a dodnes vede Šimon Ornest. The Tap Tap pravidelně vystupuje na festivalech v Čechách i v zahraničí. Mezi nedávné velké úspěchy skupiny patří například vystoupení na Pražském jaru. V současné době žije koncerty spojenými s výstavou černého humoru na téma handicapovaní. The Tap Tap se chystá také na další zahraniční cestu, tentokrát do Izraele. Kromě toho pokračuje v rozvoji multifunkčního bezbariérového vzdělávacího centra – STUDEO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám