Hlavní obsah

Koncert na zámku Linhartovy

Novinky, Jaroslav Hrubý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 19. října od 17 hodin vystoupí na zámku Linhartovy Duo Michaela & Jiří Meca.

Foto: Jaroslav Hrubý

Plakát

Článek

Hrají spolu od roku 2009. Na VŠMU v Bratislavě studovali komorní hru u prof. Jozefa Zsapky. Členové dua celoročně studují skladby českých i zahraničních autorů z oblasti klasické i soudobé hudby včetně jazzu. Pravidelně pořádají koncerty jak v ČR, tak v zahraničí: na Slovensku, v Polsku, Litvě, Německu. Mezi největší úspěchy patří vydání CD, nahrané v Českém rozhlase a vydané ve vydavatelství Stylton.

Na mistrovských kurzech získali zkušenosti od umělců: Alvaro Pierri, Duo Zsapka, Mie Ogura + Atanas Ourkouzounov, Marcin Dylla, Marek Nosal, Alina Gruszka

Michaela Meca - narozena v roce 1988 v Ostravě, kde navštěvovala Janáčkovu konzervatoř u MgA. Jiřího Bystroně. Působila zde v dechovém orchestru, který získal 1. místo na Concerto Bohemia, později s orchestrem hrála i jako sólistka. Na soutěži konzervatoří ČR získala 3. místo. U MgA.Bystroně pokračovala bakalářským studiem na Ostravské univerzitě v Ostravě. Zúčastnila se mistrovských kurzů u flétnistů např.: V. Kunt, C. Nováková, E. Haupt, P. Bernold. Byla vybrána na stáž v rámci Erasmu na Hochschule für Musik Carl Maria von Weber Dresden, kde ji vyučoval prof. Stephane Réty. Magisterské studium absolvovala na VŠMU v Bratislavě u doc. Dagmar Zsapkové. Nyní působí jako pedagog v ZUŠ Bruntál.

Jiří Meca - narozen v roce 1990, pochází z Opavy, kde navštěvoval ZUŠ Václava Kálika u p.uč. Jarmily Bystroňové. V kytarovém i hudebním vývoji mu velmi pomohli tatínek Petr a dědeček Jiří, kteří jsou také pedagogy kytary. Absolvoval Janáčkovu konzervatoř v Ostravě pod vedením MgA. Ondřeje Gilliga. Získal 3. Místo v soutěži konzervatoří ČR, účastnil se finále mezinárodních soutěží v Kutné Hoře a v Dolném Kubíně. Také se zúčastnil různých festivalů a mistrovských kurzů pod vedením kytaristů: P. Steidl, M. Mysliveček, L. Kuropaczewski, B. Radojkovič, P. Pegoraro, J. Wagner, T. Offermann, A. Gruszka, M. Dylla, M. Wesely, M. Nagy, P. Saidl, H. Käppel, C. Marchione, P. Zalewski, A. Miolin, Z. Dukič, A. Mesirca, A. De Vitis, C. Cotsiolis, R. Smits. Bakalářské i magisterské studium absolvoval na VŠMU v Bratislavě u prof. Jozefa Zsapky, byl vybrán ke studiu v rámci Erasmu na Akademii Mzycznou im. Karola Szymanowskiego w Katowicach kde studoval u ad. dr. hab. Marka Nosala.  Působí jako pedagog v ZUŠ Vladislava Vančury v Háji ve Slezsku a na konzervatoři v Opavě.

Vstupné dobrovolné

Další informace: www.vientomarero.cz, www.zameklinhartovy.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám