Hlavní obsah

Koncert, který vyvrací pořekadlo "kdo neumí - učí". Na pódiu se totiž představí místo žáků učitelé

Novinky, Jana Kubáčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco během školního roku na desítkách akcí prezentují své dovednosti žáci ZUŠ Zlín, tentokrát se představí jejich učitelé a mentoři, kteří jsou často sami uznávanými hudebníky, výtvarníky i herci.

Foto: ZUŠ Zlín

Koncert představí učitele ZUŠ Zlín

Článek

Dramaturgicky pestrý program koncertu Učitelé se představují si posluchači mohou vychutnat ve foyer Kongresového centra Zlín 14. února od 18 hodin. V těchto reprezentativních prostorách zároveň budou k vidění práce pedagogů výtvarného oboru - výstava děl potrvá do 16. února.

Jak název napovídá - představí se učitelé Základní umělecké školy Zlín jinak než jak je známe za „katedrou“, neboť nedílnou součástí portfolia učitelů zušek je také vlastní tvorba a profesionální umělecké výkony.

„Obnovujeme po letech tradici, která představovala práci učitelů. Novinkou jsou prostory Kongresového centra, kde vyzní kvalita práce našich umělců - pedagogů,” upřesnila ředitelka ZUŠ Zlín Martina Hniličková.

Výtvarníci představí svá díla z různých odvětví výtvarného umění např. grafiky, keramiky, fotografie, malby.

„Pedagogy hudebního oboru uvidíte a uslyšíte tentokrát v roli profesionálních zpěváků a hráčů na akordeon, fagot, hoboj, klarinet, klavír, kontrabas, kytaru a violoncello,” upřesnila program Martina Hniličková.

Program koncertu tvoří skladby od barokních skladatelů po současné. Slovem provází pedagog literárně-dramatického oboru.

Děti mohou na ZUŠ Zlín navštěvovat čtyři obory - taneční, literárně-dramatický, výtvarný a hudební. Tato umělecká škola je nejstarší hudební vzdělávací institucí ve Zlíně, je nedílnou součástí krajského města přes osmdesát let. Její minulost je spjata s Městským divadlem Zlín, či zlínskou filharmonií. Řada souborů, cimbálových muzik, i kapel vznikla z iniciativy jejich absolventů a dnes tvoří velkou měrou kulturu města.

V současnosti svým žákům poskytuje kromě kvalitního vzdělávání i zapojení do mimořádně hodnotných projektů, kdy žáci intenzivně spolupracují s profesionálními hudebníky a herci - Malí velcí filharmonici, Zuška?Zuška!, Malí velcí herci atd.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám