Hlavní obsah

Koncert Janka Ledeckého uzavře Sedmihorské léto 2013

Novinky, Jitka Maděrová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtý ročník jedinečného hudebního a divadelního festivalu Sedmihorské léto jde do úplného finále. Na pódiu v areálu společnosti Kinghouse a Motelu Even proběhne ve čtvrtek 22. srpna poslední akce. Janek Ledecký s doprovodnou kapelou se rozloučí s létem nejen sedmihorským, ale také prázdninovým.

Foto: Jitka Maděrová
Článek

Festival každoročně přináší kvalitní kulturu pro všechny generace. Od května do srpna tak podporuje nejen cestovní ruch v Českém ráji, zpestřuje turistům dovolené a místním nabízí vytržení z všedních dnů.

Během čtyř měsíců se na sedmihorském pódiu prostřídala například taková jména jako Miroslav Žbirka, František Nedvěd, Yvetta Simonová s Josefem Zímou, Petr Nárožný, Jan Čenský, Václav Vydra, Rudolf Hrušínský, Hana Zagorová, Petr Rezek či legendární hvězdy evropského formátu – kapela Alphaville.

Úspěšné, kvalitní a oblíbené sedmihorské akce podtržené nevšední a neopakovatelnou atmosférou místa konání, tak mohli diváci navštívit během celé sezóny. Velkou devizou festivalu je také obrovská pergola, která vévodí celému areálu a především funguje jako dokonalá ochrana před rozmary počasí. Díky tomu není nikdy nutné program rušit či přesouvat.

Poslední letošní akcí v Sedmihorkách bude vystoupení  českého zpěváka, kytaristy a skladatele Janka Ledeckého, který se v muzice pohybuje již od osmdesátých let minulého století. Začínal ve známé skupině Žentour, na sólovou dráhu se pak vydal počátkem devadesátých let. Na kontě má mnohá ocenění za zkomponované muzikály, zlaté desky či stříbrné a bronzové České slavíky.

Koncertem na Sedmihorském létě slibuje divákům hudební zážitek plný jeho nejznámějších hitů. Přijďte si zazpívat Na ptáky jsme krátký, Proklínám, Pěkná, pěkná, pěkná či Budu všechno, co si budeš přát a mnohé další. Máte poslední šanci zažít letní atmosféru, pocítit genia loci, kterým bezesporu prostor festivalu vládne a zpestřit si poslední srpnový čtvrtek. Koncert začíná ve 20 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám