Hlavní obsah

Komunitní centrum Prádelna čeká další rozvoj i rozšíření nabízených služeb

Novinky, Ivona Karvinen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z komunitního centra Prádelna se díky podpoře městské části Praha 5 stane multifunkční prostor pro širokou veřejnost. Takový záměr v podobě koncepce rozvoje Komunitního centra, sídlícího v Holečkově ulici na Smíchově, schválila 13. listopadu na svém 44. zasedání Rada městské části Praha 5.

Foto: web KC Prádelna

Taneční, hudební a projekční sál KC Prádelna

Článek

Cílem konceptu je rozvinutí již fungujícího komunitního centra a rozšiřování povědomí o nabízených programech pro všechny věkové i sociální skupiny obyvatel.

Například seniorům nabídne Prádelna aktivity v podobě počítačových kurzů, výletů, kavárny, stolního tenisu nebo rozšíření činností Klubu seniorů. Děti i rodiče se mohou těšit na podporu činností Klubu rodičů s dětmi, který nabízí například oblíbené výtvarné dílny. Radnice Prahy 5 pamatovala také na děti a mládež ze sociálně-kulturně vyloučeného prostředí.

„Podpora komunitních aktivit má pozitivní dopad na širší společnost, především v oblasti prevence kriminality a podpory aktivit pro seniory. Jsem rád, že vedení radnice v tomto duchu smýšlí dlouhodobě, což odpovídá i nedávno schválené podobě Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb. Klíčová je podpora činností pro děti ze sociálně vyloučeného prostředí, pro které centrum nabízí různé formy doučování, hudební a taneční projekty, výtvarné workshopy, fotografické a poznávací výlety a další,“ upřesnil zástupce starosty Prahy 5 JUDr. Petr Lachnit.

Komunitní centrum prádelna se otevře též veřejnosti a návštěvníkům Prahy 5, pro které nabídne výstavy a vernisáže nejen místních umělců, filmové a divadelní čtvrtky, fotografické a cestovatelské večery a další představení.

Schválená Koncepce Komunitního centra Prádelna je tedy zaměřena na občany Prahy 5 napříč věkovým, společenským i sociálním spektrem. „Postupně se v KCP vytvoří ojedinělý a originální „coworkingový prostor“ jako inkubátor nápadů a podnětů vycházejících přímo z praktických zkušeností Nestátních neziskových organizací městské části Praha 5,“ přiblížil budoucnost Prádelny JUDr. Petr Lachnit.

Reklama

Výběr článků

Načítám