Hlavní obsah

Komorní album Recitál, to je Lucie Bílá jen za doprovodu klavíristy Petra Maláska

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není žádnou novinkou, že Lucie Bílá vystupuje nejen s kapelou, sboristkami a tanečníky, ale že má i pořad, v němž ji doprovází jen klavír Petra Maláska. A právě tento komorní projekt, který se jmenuje Recitál, se v těchto dnech objeví na novém supraphonském albu.

Foto: Robert Rohál

Klavírista Petr Malásek a zpěvačka Lucie Bílá.

Článek

Dvojice Bílá - Malásek se totiž rozhodla natočit vybraných patnáct písniček ve studiu - a postavit z nich album Recitál se skvělou kvalitou záznamu, a přece s jasným pocitem koncertního souznění hlasu, slov a nástroje. Za jediný den a bez jediného střihu do zvukové stopy předkládá dvojice silnou kolekci písní mimořádně citlivých na dynamicky odstíněné podání.

Obdivuhodný je ostatně pečlivý výběr, kdy došlo na mix domácích i zahraničních skladeb, u těch až na jednu výjimku s českými texty.

Na novém supraphonském CD najdou posluchači jak známé skladby z minulých alb, tak písně, které ani sama interpretka zase až tak běžně neuvádí, natož aby je hrála rádia. Jsou tu slavná a silná muzikálová témata, světové evergreeny i zpěvaččiny repertoárové objevy. České, zámořské, anglické i francouzské melodie dostaly jednotící, intimně slavnostní formu.

A které písně CD Recital obsahuje? Nechybí tu tituly jako Láska hory přenáší, Most přes minulost, VíÁjPí, Jsi můj pán, On byl tak nádherný, Boubel, Most přes rozbouřené vody, Hvězdy jako hvězdy, Summertime, Desatero, Dobrodružství s bohem Panem, Vzpomínky nebo Lásko, máš modrý stín, přičemž jako bonus k hodinovému základnímu obsahu byla přidána podobně intenzivní baladická píseň Modi, doprovázená zajímavým animovaným klipem.

Reklama

Výběr článků

Načítám