Hlavní obsah

Komici zapomenou v Grévinu na servítky a tabu. Diváky čekají provokace a ostrý humor

Novinky, Petr Mráček

Jejich humor si nebere servítky a neznají slovo tabu. Uskupení Underground Comedy se se svými stand-up kreacemi poprvé objeví na nové pražské kulturní scéně Café Theatre v Muzeu Grévin Praha.

Foto: Petr Mráček

Grévin, Praha

Článek

Asi není nutné zdůrazňovat, kdo se nyní stane terčem ostrého humoru, který nezná bratra: osobnosti, jež mají své voskové dvojníky právě v muzeu.

O světoznámém muzeu voskových figurín Grévin, které stojí v Praze v Celetné ulici kousek od Staroměstského náměstí, jste již asi slyšeli, ale možná jste nezaznamenali, že je v něm naleznete i komorní kulturní scénu a příjemnou kavárnu ve francouzském stylu. Po setkání s voskovými dvojníky Lucie Bílé, Jaromíra Jágra a dalších 80 osobností si zde můžete vychutnat skvělou kávu, quiche nebo třeba vynikající makronky.

Ve večerních hodinách se však kavárna Muzea Grévin mění v komorní kulturní scénu s názvem Café Theatre, která nabízí žánrová představení pro malé publikum. Momentálně se můžete těšit na představení skupiny stand-up komiků z uskupení Underground Comedy, které proběhne už ve čtvrtek 25. února.

Skupina Undergrond Comedy se vyznačuje humorem doslova bez hranic. Dokáží si udělat legraci prakticky z čehokoliv, včetně sebe samých, a svůj humor rozhodně neomezují na politicky korektní témata. Jejich styl vychází ze směru varietních představení, jež se začala objevovat na přelomu 18. a 19. století v Anglii. Žánr se postupně vyvíjel až do dnešní podoby, kdy vtipy a humorné skeče vystřídal satirický humor.

Drtivá většina představení je dnes v podání one-man show, kdy komik stojí sám před publikem a baví ho jen za pomoci mikrofonu, své fantazie a umění improvizovat. Účinkující vystoupením navíc vyjadřuje svůj pohled na svět a názory. Stand-up humor se tak zařadil mezi intelektuální zábavu, která má mnohdy společenský přesah.

V Čechách získává tento žánr v posledních letech čím dál větší diváckou oblibu. Šéfproducent party Underground Comedy Honza Adámek říká: „Vystupujeme ve vyprodaných sálech s živou kapelou, ne všechny výstupy jsou tolik vyhraněné. Podle mě jsme si ale zachovali jistý styl lidi pobuřovat a bavit i díky osobním tématům, se kterými jdou naši komici s kůží na trh. Neservírujeme publiku jen to, co je nezávadné, nikoho neuráží. Neslyší nutně to, co chtějí slyšet. Náš humor vybízí k reakci. Chceme hlavně dělat parádní show a bavit lidi.“

Pokud jste tedy ještě nezažili pravou stand-up comedy na vlastní kůži, neváhejte a zajděte 25. února do Grévinu, kde na Vás budou čekat komici s živým jazzovým doprovodem, plný bar a především skvělá atmosféra. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji sítě TicketPro nebo na pokladně muzea Grévin v Celetné ulici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám