Hlavní obsah

Komedie Marná lásky snaha uzavře Letní shakespearovské slavnosti v Ostravě

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posledním titulem Letních shakespearovských slavností v Ostravě je komedie Marná lásky snaha, která bude v areálu Slezskoostravského hradu uvedena ve dnech 5., 6., 7. a 8. srpna. Režisérem inscenace, která je dílem ostravské produkce PaS de Theatre, je Ondrej Spišák.

Foto: archiv Robert Rohál

Herci A. Čuba, V. Polák, D. Punčochář a J. Kaluža v komedii Marná lásky snaha.

Článek

Divácky vděčná inscenace měla premiéru na Letních shakespearovských slavnostech už loni, v minulých dnech ji ostravští uvedli –  jak jinak než s úspěchem - také na Letních shakespearovských slavnostech v Praze.

V hlavních rolích se v režii Ondreje Spišáka představí Albert Čuba, Vladimír Polák, Kateřina Janečková a Lada  Bělašková, dále Jiří Sedláček, David Punčochář, Tomáš Jirman, Jan Fišar nebo Josef Kaluža.

Na inscenaci se podílejí vesměs herci z různých ostravských divadel a herci, kteří měli či mají s Ostravou nějaké pouto, ať už angažmá či Janáčkovu konzervatoř. Herecké obsazení doplňuje Michal Kavalčík, který je znám jako Ruda z Ostravy.

V představení Marná lásky snaha má zajímavou složku i živá hudba - vévodí jí zvuk violoncella v podání Američanky s polskými kořeny Ashiy Greszikové.

Začátky všech čtyř představení jsou stanoveny na půl devátou večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám