Hlavní obsah

Koller, Slza, Chinaski – Ceny Anděl 2015 daly předzvěst programu letošního Pálavské vinobraní

Novinky, Jitka Sobotková

V sobotu 9. dubna byly v pražském Hudebním divadle Karlín předány Ceny Anděl 2015 - nejen vítěz kategorie Zpěvák i Album roku David Koller míří na letošní 69. ročník Pálavského vinobraní.

Foto: archiv město Mikulov
Článek

Hned úvod „andělského“ večera otevřela se svým hitem Lhůta záruční kapela Slza, nominovaná v kategorii Skupina roku i Objev roku. Účastníci Pálavského vinobraní 2016 si mohou přijít zatančit a zazpívat na písničky z alba Katarze v pátek 9. září, kdy na hlavním pódiu mikulovského amfiteátru vystoupí Slza se zpěvákem Petrem Lexou od 18.30 hodin.

Své nominace v Cenách anděl 2015 zcela absolutně proměnil v současné době v Mikulově žijící David Koller. Vítězem se stal v kategorii Zpěvák roku i Album roku 2015 a nejen hity vítězného alba ČeskosLOVEnsko zazpívá frontman kapely Lucie jako vrchol pátečního programu vinobraní, a to od 22 hodin v amfiteátru.

Vrcholem sobotního večera pak zcela určitě bude vystoupení kapely Chinaski, nominované na Ceny Anděl v kategorii Skladbu roku. Přestože svou nominaci s písní Každý ráno neproměnila, zcela určitě si ji rádi Chinaski zahrají právě v Mikulově. Přesvědčit se o tom všichni návštěvníci mohou v sobotu od 21.40 hodin.

A které další hvězdy spadnou z nebe na mikulovské pódium Pálavského vinobraní 2016. „Páteční večer na Náměstí pobaví zcela určitě Jan Budař a v amfiteátru dále ještě vystoupí skupiny Irnis a Blue Effect. Sobotní podvečer pak doporučuji Petra Bendeho v úžasném spojení s cimbálovou muzikou Grajcár či skupinu Hamleti. Sobota 10. září a hlavní pódium amfiteátru pak bude dále patřit čerstvé vítězce slovenské Ankety Oto Kristíně, ale nemohu neuvést také originální uskupení The Tap Tap, výborného houslistu dnes již světového jména Pavla Šporcla a nejen u nás populární skupinu Tata Bojs“, shrnula víkendový hudební program hlavní produkční vinobraní Irma Konešová.

Kompletní, nejen hudební program, ale i veškeré potřebné informace o vstupenkách, dopravě, ubytování nebo parkování pak najdete na webových stránkách www.palavske-vinobrani.cz, Facebooku a Instagramu.

Permanentka na třídenní kompletní program stojí během dubna až června 390 Kč, v červenci a srpnu 490 Kč a na místě 590 Kč. Děti do 12 let a ZTP-P vstupné neplatí. 

Reklama

Výběr článků

Načítám