Hlavní obsah

Kolín Beach Soccer přinese sportovní rivalitu, zábavu i pomoc handicapovanému chlapci

Novinky, Tomáš Kopečný

O víkendu 3. a 4. srpna se v Kolíně uskuteční charitativní Kolín Beach Soccer. Turnaj pro 16 týmů soutěžích o poháry i zajímavý zájezd do ciziny na fotbalový zápas přinese nejenom sportovní boj a dřinu, ale ponese se v dobročinném duchu.

Foto: Kolín Beach Soccer
Článek

Akci totiž doprovází veřejná sbírka organizace Život dětem, která pomáhá malému Lukášovi Gremlicovi připoutanému na invalidní vozík.

„Rádi spolupracujeme se sportovně-dobročinnými projekty, jako je právě Kolín Beach Soccer. Spojení pohybu a pomoci druhým nám dává smysl a vždy při tom zažíváme ohromnou radost ze zjištění, kolik lidí má srdce na správném místě. Hlavně díky velkému zájmu veřejnosti a ochotě věnovat svůj čas potřebné věci se nám daří pomáhat nemocným či handicapovaným dětem jako je právě usměvavý bojovník Lukáš,“ uvedla ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Kolín Beach Soccer neoficiálně odstartuje již v pátek 2. srpna v podvečer, kdy bude hřiště přístupné veřejnosti. Doprovázet je bude pohodový doprovodný program v podobě menšího koncertu, nebo zábavné stand-up commedy show. V sobotu ráno pak odstartuje skupinová fáze turnaje a zároveň mnoho atrakcí, včetně bohatého výběru občerstvení.

Zakončení celé akce je spojené se zahájením "velkého letního úklidu" a plánuje se na neděli v 16 hodin. Cílem organizátorů turnaje je připravit uprostřed prázdnin podívanou, která bude v kontrastu historického centra města a atraktivních plážových sportů oblíbená pro všechny věkové kategorie.

„Přímo na Karlovo náměstí navezeme 420 tun písku (2000 dětských hřišť), vybudujeme hřiště na plážový fotbal oficiálních parametrů a postavíme tribunu pro zhruba 300 diváků. Okolo vznikne zóna s občerstvením,“ přibližuje jeden z organizátorů turnaje Dominik Minarčík a dodává, že jde o první turnaj v České Republice hraný na oficiálních rozměrech hřiště podle Beach Soccer CZ.

Tento rok se turnaje zúčastní 16 týmů z blízkého okolí, kteří si zahrají o poháry, ale i zajímavý zájezd do ciziny na fotbalový zápas jedné z evropských lig. Dvoudenní turnaj přinese hodně zápasů, a ještě více gólů. Díky výborné partnerské spolupráci budou mít diváci možnost vidět v sobotu v 17:30 zápas hokejistů bez bruslí a helem. Následovat bude přátelský zápas výběru České reprezentace proti prozatím utajovanému soupeři.

Také dětští diváci si dvoudenní akci užijí na plno. Dětské atrakce budou mít zelenou na druhé půlce náměstí a mohou se těšit na řádně posílený tým malování na obličej, horolezeckou stěnu, skákací hrad, trampolínu a pro soutěživé bude připravena fotbalová klec. Všechny atrakce budou přístupné v sobotu v průběhu celého dne.

Další informace naleznete na www.zivotdetem.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám