Hlavní obsah

Kolem Sázavy se to hemžilo plechovými kačenami

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kachny, kachny, kachny..., vypadalo to u Sázavy jak hláška z filmu Rozpuštěný a vypuštěný. Jen inspektor Trachta chyběl. Kachní farma ale byla francouzská. Do Nespek ve středních Čechách se v sobotu sjeli majitelé Citroënu 2CV, lidově zvaného „kachna.

Foto: Renata Šafránková
Článek

Vozy vyjely z Tábora, zastavily se i na prohlídce provozu  ve Hvězdonicích ve šroubárně Marek s.r.o.

K vidění byl jak klasický model, tak i z něho vzešlé varianty včetně teréňáků Méhari. Vůz je u nás známý  hlavně z filmů s Louisem de Funesem coby četníkem, ale i ze starších francouzských detektivek.

Při vyšší rychlosti a v zatáčkách se kývá. Odtud název kachna.

Na srazu byly i náklaďáky,  nebo pick-upy. Dokonce tu prosvištěla i citroeňácká samodomo formule.  Značky krom českých pocházely ze Slovenska, Rakouska, Německa.

Plechová kavalkáda budící zaslouženou pozornost se za neustálého troubení pánů kachnořidičů vydala do Jílového. V čele jel novomanželský zelený vůz, majitelé byli oddání před výjezdem na spanilou jízdu.

V roce 2014 bude Česko hostit celosvětový slet cévé dvojek, mají se jich slétnout tisíce. Kde to bude, to se zatím neví.    

Reklama

Výběr článků

Načítám