Hlavní obsah

Kočičí mazlíčci o víkendu ovládli Prahu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O uplynulém víkendu 15. a 16. ledna bylo v Praze-Vysočanech možné vidět spoustu čtyřnohých mazlíčků, ale také módní přehlídku.

Foto: Ondřej Kořínek

Výstava koček všech plemen

Článek

Mezinárodní výstava Star Show Prague se konala v Clarion hotelu v Praze-Vysočanech. Výstavy se účastnily nejen kočky z ciziny, ale také mezinárodní porotci. Kristiina Rautio a Satu Hämäläinen z Finska nebo Katarína Báliková ze Slovenska. Náš národ reprezentovali porotci jako například Berta Němcová a Martin Kabina.

Na výstavu se přihlásilo na 500 koček všech plemen nejen z České Republiky, ale také z Itálie, Německa nebo Polska. Nejvzdálenější vystavovatelé přijeli z Litvy - podle vlastních slov cestovali autem skoro dvacet hodin. Kromě těchto výstavních koček, mohli návštěvníci shlédnout také na padesát koček z útulků, které bylo možné adoptovat.

"Výstava přilákala opět velké množství návštěvníků, i když rekord návštěvnosti z loňských let nebyl letos překonán. Zajímavostí bylo první možné vystavování s možností dosáhnout nejvyšších titulů pro plemeno Donský sfinx, které bylo letos v lednu oficiálně schváleno Fife (Mezinárodní organizace milovníků a chovatelů koček - pozn. redakce)," uvedl Vlastimil Jůra, jeden z pořadatelů výstavy.

Porotci výstavy ocenili mnoho zvířat v běžných kategoriích. Mezi oceněné v obou výstavních dnech patřili také mladí chovatelé za svou chovatelskou činnost a píli. Nejpočetnější plemeno zastoupené na výstavě bylo Mainské mívalí. 

Velký ohlas návštěvníků měla taky doprovodná módní přehlídka šatů, které navrhují a šijí studenti střední oděvní školy. Některé modely byly velice odvážné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám